Головна Новини Суспільство Війна з Росією Міноборони України потролило рашистів
commentss НОВИНИ Всі новини

Міноборони України потролило рашистів

Після рішення Британії про передачу Україні далекобійних ракет Storm Shadow Міноборони потролило рашистів

12 травня 2023, 23:11
Поділіться публікацією:

В своєму акаунті в Twitter Міністерство оборони України розмістило фото прем'єра Британії Ріші Сунака та Володимира Зеленського на борту військового літаку чи гелікоптера, які разом весело сміються. Про це повідомляють "Коментарі".

Міноборони України потролило рашистів

Міноборони використало спільне фото Володимира Зеленського та Ріші Сунака

"Момент, коли ти розумієш, що відстань від лінії фронту до військових кораблів із ракетами "Калібр" у Севастопольській бухті становить 298 км 700 метрів", — йдеться у повідомленні у Twitter МО України.

Нагадаємо, що 11 травня Великобританія підтвердила передачу Україні далекобійних ракет Storm Shadow. За допомогою цих ракет ЗСУ отримали можливість завдавати ударів на відстань близько 250 км — углиб окупованих росіянами українських територій.

Сьогодні, у другій половині дня, по заводу у Луганську, де, ймовірно, розташовувався військовий об'єкт окупантів, був нанесений точний удар. Рашисти припустили, що, з огляду на дальність удару, це мігло бути перше використання Україною ракет Storm Shadow. 

Storm Shadow — англо-французька малопомітна крилата ракета великої дальності повітряного базування. Ракета оснащена турбореактивним двигуном зі швидкістю 0,8 Маха. Боєголовка має початковий проникаючий заряд для руйнування ґрунту або проникнення в бункер, а також підривник із змінною затримкою для управління детонацією основної боєголовки. Ракета важить близько 1300 кілограмів. Максимальний діаметр корпусу становить 48 сантиметрів, а розмах крила – 3 метри. Передбачувані цілі — командні пункти, пункти управління та зв'язку; аеродроми; порти та електростанції; місця структурного обслуговування літаків/сховища боєприпасів; надводні кораблі та підводні човни в порту; мости та інші стратегічні об'єкти високої цінності. Це ракета типу "вистрілив та забув", запрограмована перед запуском. Після запуску ракету не можна контролювати або дати команду на самознищення, а інформація про мету не може бути змінена. Планувальники місії програмують ракету з урахуванням даних про ППО та мету. Ракета напівавтономно, на низькій траєкторії польоту, керуючись GPS і картографією місцевості, слідує у район цели. Поблизу мети ракета набирає висоту, а потім переходить у пікірування. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини