Головна Новини Суспільство Війна з Росією Міноборони «ухайдохало» купу «дегенератських» папірців. Про що мова
commentss НОВИНИ Всі новини

Міноборони «ухайдохало» купу «дегенератських» папірців. Про що мова

В Міноборони розпочали процес цифровізації армії та «демонтажу паперового пекла», на який військові витрачали дуже багато часу, написав у Фейсбуці голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін

13 лютого 2024, 17:13
Поділіться публікацією:

"Паперове пекло" пожирало купу часу і ресурсу, а ще – демотивувало військових аж до депресії, стверджує Віталій Шабунін. За його інформацією, наприклад, ротний витрачав на бюрократію 50-80% свого часу.

Міноборони «ухайдохало» купу «дегенератських» папірців. Про що мова

Цифровізація армії

"Зміни зачепили наймасовіші сектори: облік майна та особового складу. Якщо коротко, то Міноборони ухайдохало купу дегенератських папірців та журналів і ввело електронні форми звітності",
- розповів Шабунін.

За його словами, це лише початок повноцінної цифровізації армії, але ці зміни – не просто революційні, вони – світоглядні.

"Станом на зараз адміністративні процеси в ЗСУ – суцільний паперовий треш. Папірець на папірці, і папірцем поганяє.  І на кожному – треба підписи купи людей, які часто по сусідніх селах дислокуються. Мій особистий рекорд – 30 підписів за добу. Це дуже круті і потрібні зміни. Зусиллями багатьох хороших людей в МО армійську бюрократію витягнуть з камʼяного віку",
— додав Шабунін.

У свою чергу військовий Антон Колумбет відзначив, що, дійсно, у системі обліку особового складу та військового майна відбулась справжня революція.

"Нові діючі інструкції з діловодства та обліку особового складу передбачають ведення електронних форм звітності, відмінені дебільні алфавітки, тимчасовки, журнали журналів і решту дегенеративного гівна, яке було придумано ще в радянські часи",
— написав у Фейсбуці Колумбет.

За його словами, з тексту нової Інструкції зрозуміло, що наразі можна використовувати звичайні офісні програми, але в майбутньому нарешті готується єдина АСУ, за допомогою якої армія зможе обмінюватись уніфікованою інформацією та супроводжувати кадрові питання без розсилки сама собі тисяч паперових "бумажок".

Окрім того, додав Колумбет, введено концепцію "електронного документу", чим закладено підвалини нарешті вважати рапортом файл, а не папірчик.

"Тектонічні здвиги. Не думав, що доживу. Тепер будемо слідкувати за шаленим опором цьому, який влаштує стара гвардія",
— додав Колумбет.

Нагадаємо, як передавав портал "Коментарі", Рустем Умєров, коли його призначили міністром оборони, зазначив, що він буде працювати над цифровізацією армії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини