Головна Новини Суспільство Війна з Росією Міноборони РФ об'єднує зусилля з ПВК "Вагнера", заради головної мети, – ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Міноборони РФ об'єднує зусилля з ПВК "Вагнера", заради головної мети, – ISW

Експерти озвучили своє бачення повернення на фронт генерала Теплинського

17 квітня 2023, 07:20 comments1491
Поділіться публікацією:

Незважаючи на напруженість між Євгеном Пригожиним та Міноборони РФ, міністерство прагне більш тісної співпраці з ПВК "Вагнер", щоб захопити Бахмут. Як передає видання "Коментарі", такого висновку дійшли в американському Інституті вивчення війни.

Міноборони РФ об'єднує зусилля з ПВК "Вагнера", заради головної мети, – ISW

Бахмут. Фото: УНІАН

Військові аналітики вважають, що про тісне співробітництво "вагнерівців" із регулярними військами РФ може свідчити повернення командувача Повітряно-десантних військ Михайла Теплинського на фронт.

"В останні кілька тижнів російське військове командування почало тісніше співпрацювати з "Вагнером", ймовірно, у спробі прискорити захоплення Бахмута", — йдеться в повідомленні.

За даними експертів, частини 106 дивізії ВДВ діють в районі Бахмута. А російські блогери повідомляють, що "вагнерівці" використовують на цьому напрямі танки Т-90, припускаючи, що російське керівництво виділило їм сучасніші кошти.

При цьому в ISW сумніваються, що Теплинському вдасться повернути ПДР колишній статус "елітної сили" через величезні втрати.

Варто зазначити, що Теплинський брав участь у конфлікті у "Придністров'ї", чеченських війнах та в Сирії. У червні 2022 року його призначили командувачем Повітряно-десантних військ. У січні 2023 року у британській розвідці повідомили про звільнення Теплинського, назвавши це "симптомом тривалих розбіжностей у вищій ієрархії". Учора у Міноборони Великобританії заявили, що Теплинського повертають на фронт. За їхніми даними, він відіграватиме головну роль у командуванні російськими військами.

Читайте також на порталі "Коментарі" — контрнаступ ЗСУ під питанням: що сталося після "зливу" секретних документів США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини