Головна Новини Суспільство Війна з Росією Міноборони пропонує онлайн-реєстрацію на військовий облік для призовників
commentss НОВИНИ Всі новини

Міноборони пропонує онлайн-реєстрацію на військовий облік для призовників

Чоловіки зможуть все робити через сервіс "Електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного та резервіста"

сьогодні, 11:11
Поділіться публікацією:

Міністерство оборони України представило новий законопроєкт, який дозволить громадянам призовного віку стати на військовий облік через інтернет за допомогою електронної ідентифікації. Про це повідомляє Міністерство оборони України.

Міноборони пропонує онлайн-реєстрацію на військовий облік для призовників

Онлайн-реєстрація на військовий облік Фото з відкритих джерел

Законопроєкт "Про внесення змін до Закону України "Про військовий обов’язок і військову службу" щодо особливостей постановки на військовий облік призовників та їх медичних оглядів під час базової підготовки" вже отримав схвалення на засіданні Кабміну.

Проєкт передбачає можливість дистанційно реєструватися на облік та оновлювати свої дані через сервіс "Електронний кабінет призовника, військовозобов'язаного та резервіста".

Також планується ліквідувати комісії для постановки на облік та скасувати медогляди на цьому етапі. Для студентів, які здобувають вищу освіту, медичні огляди будуть проводитися перед початком практичних занять із загальновійськової підготовки.

Окремо уточнюються правила для жінок, які виявили бажання пройти військову службу. Вони ставатимуть на облік призовників перед відправленням на службу, а після її завершення — на облік військовозобов'язаних.

Нагадаємо, після 50 років в Україні будуть мобілізовувати лише тих, хто має дефіцитні військово-облікові спеціальності. Це відбувається за окремим розпорядженнями від Генерального штабу. Як інформує портал "Коментарі", таку інформацію в інтерв’ю LIGA.net підтвердив член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради, народний депутат Федір Веніславський.

Крім того, в Україні жваво обговорюють ймовірність зниження мобілізаційного віку. Існують різні думки — можливе зниження віку до 20 років і, навіть, до 18. Однак приводи для таких рішень будуть за однієї умови. Детальніше про ситуацію за посиланням



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини