Головна Новини Суспільство Війна з Росією Після 50 років більше не мобілізовують: що заявили в Раді
commentss НОВИНИ Всі новини

Після 50 років більше не мобілізовують: що заявили в Раді

У директиві Командування Сухопутних сил є положення, яке обмежує мобілізацію чоловіків віком 50-60 років

26 вересня 2024, 15:37 comments7427
Поділіться публікацією:

Після 50 років в Україні будуть мобілізовувати лише тих, хто має дефіцитні військово-облікові спеціальності. Це відбувається за окремим розпорядженнями від Генерального штабу. Як інформує портал "Коментарі", таку інформацію в інтерв’ю LIGA.net підтвердив член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради, народний депутат Федір Веніславський.

Після 50 років більше не мобілізовують: що заявили в Раді

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

Парламентар заявив, що це загальна позиція військового керівництва.

Нардеп підтвердив, що у директиві Командування Сухопутних сил є положення, яке обмежує мобілізацію чоловіків віком 50-60 років.

Однак до 60 років вони все одно залишаються військовозобов’язаними, уточнив Веніславський.

"Військовозобов’язаних віком від 50 років підрозділи фактично відмовляються брати. Якщо у них немає важливої військово-облікової спеціальності, сенсу у їхній мобілізації зараз немає. Але це не означає, що на законодавчому рівні закріплено, що їх не мобілізують. Військовозобов’язаними залишаються всі чоловіки від 18 до 60 років. Рішення про мобілізацію ухвалює Генеральний штаб з огляду на потреби", – зауважив нардеп.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Україні жваво обговорюють ймовірність зниження мобілізаційного віку. Існують різні думки — можливе зниження віку до 20 років і, навіть, до 18-ти. Однак приводи для таких рішень будуть за однієї умови. Про ситуацію розповів народний депутат Роман Костенко, повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Radio NV.

За його словами, шириться думка, що Росія боїться оголошувати мобілізацію, однак це все ж може статися. 

“І доведеться знову переприймати (законопроєкти, ред.), прибирати звідти все те, що ми там залишали, — доглядачів (за близькими родичами з інвалідністю — ред.), знижувати призовний вік і всі ці речі, які (є підставами, щоб не бути мобілізованим, — ред.), — якщо Росія надумує збільшити свій контингент”, — переконаний народний депутат.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини