Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Верховній Раді назвали умову, за якої знизять мобілізаційний вік та скасують відстрочки
commentss НОВИНИ Всі новини

У Верховній Раді назвали умову, за якої знизять мобілізаційний вік та скасують відстрочки

Нардепи готуються до зміни законодавства у частині мобілізаційних заходів

26 вересня 2024, 15:10 comments1800
Поділіться публікацією:

В Україні жваво обговорюють ймовірність зниження мобілізаційного віку. Існують різні думки — можливе зниження віку до 20 років і, навіть, до 18-ти. Однак приводи для таких рішень будуть за однієї умови. Про ситуацію розповів народний депутат Роман Костенко, повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Radio NV.

У Верховній Раді назвали умову, за якої знизять мобілізаційний вік та скасують відстрочки

Ілюстративне фото

За його словами, шириться думка, що Росія боїться оголошувати мобілізацію, однак це все ж може статися. 

“І доведеться знову переприймати (законопроєкти, ред.), прибирати звідти все те, що ми там залишали, — доглядачів (за близькими родичами з інвалідністю — ред.), знижувати призовний вік і всі ці речі, які (є підставами, щоб не бути мобілізованим, — ред.), — якщо Росія надумує збільшити свій контингент”, — переконаний народний депутат.

На його переконання, що Росії, для досягнення більших результатів, ніж захоплення сіл, потрібен особовий склад. А зараз РФ набирає за місяць приблизну ту ж кількість людей, що й втрачає.

При цьому Україна набирає людей стільки, щоб ледь протистояти ворогу. І якщо ситуація кардинально зміниться, українській владі доведеться реагувати. “Це буде дуже великий виклик. І потрібно зараз нашій (владі, — ред.), насамперед нашому президенту, тому що він верховний головнокомандувач, для себе зрозуміти, чи готові вони до таких рішень, які будуть дуже непопулярні. І вони мають уже готуватись до відповіді Росії, якщо це станеться”, — підсумував Костенко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що народні депутати України вигадали, як вивести із тіні чоловіків та відправити їх на фронт. Як пропонують це зробити, читайте за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини