Головна Новини Суспільство Війна з Росією Міністр Збройних сил України після «Рамштайну-9» заговорив про дату контрнаступу
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністр Збройних сил України після «Рамштайну-9» заговорив про дату контрнаступу

Є лише незначні нюанси щодо точної дати. Про місяць, коли ЗСУ піде в наступ, можна вже говорити

15 лютого 2023, 22:33 comments1212
Поділіться публікацією:

За зачиненими дверима "Рамштайну" та в його кулуарах обговорювалися дати можливого контрнаступу ЗСУ, пишуть "Коментарі".

Міністр Збройних сил України після «Рамштайну-9» заговорив про дату контрнаступу

Коли настане час широкомасштабного наступу ЗСУ

"Збройним силам України потрібно декілька місяців, щоб повноцінно освоїти  західні озброєння, а екіпажі — навчити діяти в складі цілого підрозділу, наприклад, танкового батальйону", — сказав міністр оборони України в кулуарах 9 "Рамштайну".

Зараз якраз йде активне постачання Києву західної зброї різного типу: від набоїв до систем протиповітряної оборони. Не менш інтенсивними є й різноманітні вишколи українських вояків, як за кордоном – на території союзників, так і на території України – в різних областях. Окрім того, формуються й нові спеціальні бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби, які посилять ЗСУ під час майбутнього наступу.

"Далі, вже за рішенням Генерального штабу відбуватимуться ті чи інші події, – сказав Резніков. — Після бойового злагодження нових підрозділів Генштаб, варто припустити, не зволікатиме з "подіями". 

Схоже, під "декількома місяцями" мається на увазі три — чотири, відтак контрнаступ ЗСУ, швидше за все, планується на травень — червень. Якраз до цього часу в Україну прибуде частина анонсованих західних танків та інше озброєння.

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак вважає, що перші "Леопарди" будуть у ЗСУ вже в березні. Глава Бундесверу Борис Пісторіус пообіцяв доправити німецькі танки до України в березні — квітні цього року.

Як писали "Коментарі", Україна все ж таки отримає західну авіацію. Захід, швидше за все, зволікає з передачею ЗСУ літаків на користь іншого озброєння. Країни-партнери витримують час, аби українське військо підготувалося до контрнаступальних дій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини