Головна Новини Суспільство Війна з Росією Міністр оборони США назвав країни, які відправлять танки в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністр оборони США назвав країни, які відправлять танки в Україну

На зустрічі контактної групи десять країн підтвердило надання танків для України: США, Чехія, Канада, Німеччина, Данія, Нідерланди, Польща, Іспанія, Португалія та Норвегія.

15 лютого 2023, 11:28
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Глава Пентагону Ллойд Остін під час чергового засідання контактної групи з питань оборонної підтримки України заявив, що вісім країн мають намір передати Україні танки Leopard 2. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Українська правда".

Міністр оборони США назвав країни, які відправлять танки в Україну

Ллойд Остін повідомив країни, які поставлять танки в Україну. Фото з відкритих джерел

Дипломатичний фронт України працює над тим аби отримати більше військової техніки для протистояння Російській Федерації. На зустрічі контактної групи Міністр оборони США Ллойд Остін озвучив країни, які готові надати Україні необхідну військову техніку, зокрема танки.

Таким чином було підтверджено, що США відправлять в Україну БМП Bradley та танки Abrams. Також танки Т-72 будуть модернізовані та доставленні з Нідерландів, Чехії та Польщі. Танки Leopard 2 погодились надати Канада, Німеччина, Данія, Нідерланди, Польща, Іспанія, Португалія та Норвегія.

Окрім танків, Ллойд Остін повідомив, що союзники України нададуть засоби протиповітряної оборони.

"Ми сьогодні чули про виділення серйозних засобів ППО. Франція та Італія спільно передадуть Україні систему ППО. Франція також оголосила про співпрацю з Австралією для виробництва боєприпасів 155 калібру", — розповів глава Пентагону Ллойд Остін.

Переглянути інфографіку країн, які підтвердили рішення передати танки для України можна нижче:

Міністр оборони США назвав країни, які відправлять танки в Україну - фото 2

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про слова міністра оборони Ллойда Остіна, який озвучив позицію США щодо винищувачів для України.

Також "Коментарі" писали про досвідченого генерала США Девіда Петреуса, який прогнозує, чим закінчиться війна в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини