Головна Новини Суспільство Війна з Росією Міністр МЗС Великої Британії розповів, що повинна зробити Росія
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністр МЗС Великої Британії розповів, що повинна зробити Росія

Очільник МЗС Великої Британії засудив злочинні дії Росії на Каховській ГЕС.

6 червня 2023, 11:52
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі, який 5 червня прибув до Києва, звинуватив у підриві Каховської ГЕС російські війська та закликав їх вийти з території України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Міністр МЗС Великої Британії розповів, що повинна зробити Росія

Міністр закордонних справ Великобританії Джеймс Клеверлі. Фото з відкритих джерел

Очільник МЗС Великої Британії заявив, що наразі рано робити якісь загальні оцінки наслідків підриву дамби на Каховській ГЕС. Однак, Клеверлі вказує, що головною причиною чому відбуваються такі події в Україні є російська агресія.

"Єдиною причиною, чому це взагалі є проблемою, є неспровоковане повномасштабне вторгнення Росії в Україну", – сказав Джеймс Клеверлі.

Міністр МЗС Великої Британії вказав, що його країна продовжить спостерігати за ситуацію та наслідками підриву дамби на Каховській гідроелектростанції. Окрім того, Джеймс Клеверлі додав, що потрібно зробити Росії.

"Найкраще, що може зробити Росія зараз, це негайно вивести свої війська", — повідомив міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що генеральний прокурор України Андрій Костін різко висловився про підрив Каховської гідроелектростанції та порівняв російську тактику "випаленої землі" зі злочинами діями Гітлера під час Другої світової війни. За словами Костіна підрив дамби у Новій Каховці це черговий міжнародний злочин агресивної діяльності Росії на території України.

Також "Коментарі" писали, що представники президента України відреагували на підрив дамби Каховської ГЕС та за рішенням Зеленського збирають засідання Ради нацбезпеки та оборони, адже такі дії російських військових несуть небезпеку для діяльності Запорізької атомної електростанції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини