Головна Новини Суспільство Війна з Росією Міністр енергетики України Галущенко заявляє, що метою російських атак був тотальний блекаут
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністр енергетики України Галущенко заявляє, що метою російських атак був тотальний блекаут

Атака російських агресорів 22 березня, була націлена на українську енергетику

28 березня 2024, 11:44
Поділіться публікацією:

У ніч проти 22 березня Україна зазнала наймасштабнішої за останній час атаки. Російські окупанти обстріляли енергетичну інфраструктуру країни. Міністр енергетики України, Герман Галущенко, повідомив, ворог мав  на меті спровокувати тотальний блекаут по всій країні.

Міністр енергетики України Галущенко заявляє, що метою російських атак був тотальний блекаут

Ворог намагався влаштувати в Україні новий блекаут

Агресор використав понад 150 засобів ураження, тим самим здійснивши найбільш масштабну атаку на енергетичну систему України з початку повномасштабного вторгнення. Атаковано об'єкти теплової та гідрогенерації по всій країні, а також магістральні підстанції.

"Атакована теплова генерація, гідрогенерація по всій Україні. Більше того, атаковані магістральні підстанції по всій країні. Безпосередній вплив відчули 12 областей. Це наймасштабніша атака взагалі по енергетиці з початку великої агресії. Більше ніж 150 засобів ураження одночасно. У 2022-2023 роках ми нараховували близько ста засобів враження одночасно", — повідомив він на брифінгу в Харкові, зазначили в "Укрінформ".

Як повідомив міністр, найбільше постраждала Харківська область Руйнування на об'єктах генерації та передачі електроенергії вимірюються мільярдами гривень. Вже розпочато роботи з розбору завалів та оцінки пошкоджень, щоб визначити, яке обладнання можна відремонтувати, а що доведеться замінити.

"Метою цієї атаки було якраз не просто влучити в якусь ТЕЦ чи підстанції. Метою був тотальний блекаут держави. Те, що ми жили без обмежень всю зиму, зі світлом і теплом — це не тому, що атаки не відбувалися. Вони відбувалися, але мали більш регіональний характер", — наголосив очільник Міненерго.

Галущенко також підкреслив, що попри спроби агресора викликати тотальний блекаут, Україна продовжує жити без значних обмежень, забезпечуючи своїх громадян світлом і теплом протягом усієї зими. 

Нагадаємо, що останніми днями росіяни загалом активізували ракетні атаки по території України. Почала з’являтися інформація, що окупанти почали застосовувати гіперзвукові ракети “Циркон”. Чи зможе РФ випустити одночасно 250 повітряних цілей по Україні?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини