Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому збільшилися обстріли: чи зможе РФ випустити одночасно 250 ракет по Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому збільшилися обстріли: чи зможе РФ випустити одночасно 250 ракет по Україні

Окупанти можуть бити ракетами по Україні з різних тактичних причин

28 березня 2024, 07:00
Поділіться публікацією:

Ракетний терор України зі сторони РФ не припиняється. Останніми днями росіяни загалом активізували ракетні атаки по території України. Почала з’являтися інформація, що окупанти почали застосовувати гіперзвукові ракети “Циркон”. Чи зможе РФ випустити одночасно 250 повітряних цілей по Україні? Як часто росіяни можуть застосовувати "Циркон"? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Чому збільшилися обстріли: чи зможе РФ випустити одночасно 250 ракет по Україні

Ракетний удар. Фото: із відкритих джерел

Ворог комбінує атаки

Головний редактор Defense Express Олег Катков в ефірі "КИЇВ24" заявив, що рекордна кількість запущених далекобійних засобів ураження від початку повномасштабного вторгнення – понад 150, тобто оцінювання у 250 одиниць є об’єктивно дуже складним для реалізації: не неможливим, але складним для реалізації навіть тими силами, які є і демонструвалися до цього Російською Федерацією.

"Напевно, нічого доброго очікувати не треба, водночас оцінка у 250 одиниць об’єктивно має вигляд дуже складної для реалізації. Не те що неможливою, але дійсно дуже складною для реалізації навіть тими силами, які є і демонструвалися до цього Російською Федерацією. Рекордна кількість запущених далекобійних засобів ураження за весь час, починаючи з початку повномасштабного вторгнення – це мова йде про трохи більш ніж 150... І таких випадків для розуміння... це було два рази за весь період... Тому 250 здаються трішки більш ніж завищеними даними", – зазначив експерт.

За його словами, існує ще другий аспект щодо ворожої можливості завдавати далекобійних ударів.

Олег Катков додав, що останнім часом продемонстровано те, що може бути серія з трьох атак далекобійних за 4 дні. Тобто є певна концентрація сил та засобів у часі і ворог демонструє концентрацію саме по об’єктах, комбінуючи атаки. 

"Але знов-таки, мені здається, що напевно вся Україна вже звикла до таких от "хайпових" повідомлень... Має бути якійсь фільтр скепсису", – підсумував Олег Катков.

Поки невідомі реальні характеристики “Циркону”

Військовий оглядач з Ізраїлю Давид Шарп в ефірі “24 Каналу” розповів, що Росія може накопичувати ракети та відповідно інтенсивніше їх використовувати, проте не так потужно, як би вона хотіла.

За словами Шарпа, “Циркон” — непроста ракета. Її можуть перехопити тільки швидкісні та сучасні західні ЗРК, такі як Patriot та SAMP/T. Комплекси мають розташовуватися поблизу цілей, по яких з великою імовірністю битиме ворог.

"Циркон" — додаткова підмога. Найімовірніше, їх загалом мало. Мабуть, застосовуватимуть доволі рідко або лічені одиниці”, — наголосив військовий оглядач.

Він додав, що поки що невідомі реальні характеристики “Циркону”, зокрема точність, вага бойової частини та розмір самої ракети. Українські фахівці досліджуватимуть уламки, щоб потім стверджувально про неї розповісти.

“Немає причин вважати, що це така собі “диво-зброя”, як було багаторазово представлено російською пропагандою. Але, на жаль, це черговий хворобливий такий інструмент, який у них з'явився та розроблявся роками”, — резюмував військовий оглядач.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому найближчі місяці будуть критично значущі: що потрібно робити Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини