Головна Новини Суспільство Війна з Росією Міністр енергетики дав пораду українцям щодо підготовки до зими
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністр енергетики дав пораду українцям щодо підготовки до зими

Герман Галущенко заявив про необхідність підсилюйте автономне функціонування своїх будинків та квартир.

9 жовтня 2023, 09:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр енергетики Герман Галущенко закликав посилювати автономність енергосистем у будинках, тобто при можливості придбати пристрої, які можуть забезпечити електрикою за відсутності централізованого постачання.

Міністр енергетики дав пораду українцям щодо підготовки до зими

Міністр енергетики України Герман Галущенко. Фото з відкритих джерел

В ефірі телеканалу "Ми-Україна" Герман Галущенко заявив, що держава буде робити все необхідне, щоб захистити українську енергосистему від російських атак. Однак, міністр порадив мати генератори та інші пристрої для створення електрики.

"Якщо є можливість, підсилюйте автономне функціонування, зробіть це. А ми, зі свого боку, разом з нашою ППО будемо робити все, щоб ця техніка вам не знадобилася", — сказав Герман Галущенко.

Нагадаємо, що минулого року Росія активно почала атакувати українську енергетичну структуру ракетами та безпілотниками. Таким чином українці залишались на деякий час без електроенергії та опалення. Очікується, що цього опалювального сезону Росія знову вдасться до подібних кроків.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що міністр енергетики Герман Галущенко розповів, чи буде підвищення ціни на електроенергію для українців. За його словами до кінця опалювального сезону діє спеціальне положення, яке унеможливлює перегляд цін.

Також "Коментарі" писали, що зі слів очільника Міненерго Україна постачала дизельне паливо на підконтрольну Росії Запорізьку атомну станцію. Галущенко пояснює, що таким чином українське міністерство запобігало аварії, адже росіяни, які знаходились на окупованій ЗАЕС цього не робили та могли створити надзвичайну ситуацію через недостатню кількість палива.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини