Головна Новини Суспільство Війна з Росією Міненерго розкриває секрет: як Україна поверне світло в кожну домівку
commentss НОВИНИ Всі новини

Міненерго розкриває секрет: як Україна поверне світло в кожну домівку

Новий крок до енергетичної безпеки: Україна спрощує будівництво генерувальних установок

23 липня 2024, 15:46
Поділіться публікацією:

Уряд України оголосив про масштабні заходи для пришвидшення відновлення енергетичної системи країни після масованих атак ворога. Ключовим елементом стратегії є спрощення правил та надання фінансової підтримки для будівництва розподіленої генерації – невеликих електростанцій, які можуть забезпечувати електроенергією окремі будинки, підприємства чи громади. 

Міненерго розкриває секрет: як Україна поверне світло в кожну домівку

Міненерго знайшло спосіб швидко відновити генерацію електроенергії

Міністерство енергетики України (Міненерго) повідомило, що вже протягом двох місяців активно працює над тим, щоб зробити будівництво таких міні-електростанцій максимально простим та доступним для українців. Зокрема, значно скорочено перелік необхідних документів та дозволів, а також терміни підключення до електромереж та газорозподільних систем.

Що змінилося для українців:

  • Менше бюрократії: Для будівництва газопоршневих та газотурбінних установок більше не потрібні численні дозволи та експертизи.

  • Швидке підключення: Підключення до електромереж тепер займає всього 2 дні замість 10, а до газорозподільних систем – 1 місяць замість 3.

  • Фінансова підтримка: Державні програми "Доступні кредити 5-7-9%" та "ГрінДІМ" пропонують пільгові кредити та відшкодування вартості обладнання для малого та середнього бізнесу, ОСББ та домогосподарств.

  • Кредити під 0%: Населення може отримати кредити під 0% річних на встановлення сонячних панелей з системами накопичення.

  • Податкові пільги: Верховна Рада звільнила від мита та ПДВ обладнання для енергетики, що ввозиться в Україну.

“Зазначені заходи сприятимуть розбудові розподіленої генерації, що посилить потужність енергосистеми України”, — розповіли в Міненерго.

Раніше “Коментарі” писали, що після тривалої мовчанки Міністерство енергетики України нарешті надало довгоочікувані відповіді на ключові питання щодо енергетичної безпеки країни. Зокрема, журналісти порталу "Коментарі" отримали інформацію щодо експорту електроенергії, причин стабілізаційних відключень та структуру енергетичного комплексу України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини