Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ми не знаємо, скільки в нас залишилося часу: в одній із країн ЄС відкрито говорять про війну з Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

Ми не знаємо, скільки в нас залишилося часу: в одній із країн ЄС відкрито говорять про війну з Росією

Глава МЗС Литви відкрито попередив про можливий раптовий напад Росії на країни НАТО

19 лютого 2024, 14:45
Поділіться публікацією:

Глава МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс попередив про можливий раптовий напад Росії на країни НАТО. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Tagesschau".

Ми не знаємо, скільки в нас залишилося часу: в одній із країн ЄС відкрито говорять про війну з Росією

Глава МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс. Фото: з відкритих джерел

"У нас дуже агресивний сусід, який має намір випробувати НАТО на міцність. Ми повинні до цього підготуватися. Ми не можемо чекати на другий момент Перл-Харбора. Ми не можемо чекати, поки кожна європейська країна дійсно зазнає нападу Росії — на півдні, півночі, сході". та заході", — заявив міністр.

Габріелюс Ландсбергіс нагадав, що понад 2000 людей загинули внаслідок раптового нападу японців на військово-морську базу США в Перл-Харборі на Гаваях 7 грудня 1941 року.

Глава МЗС Литви рішуче закликав до подальшої військової допомоги Заходу Україні, яка зазнала нападу Росії, і зокрема до постачання крилатих ракет великої дальності Taurus.

"Україні потрібні Taurus із стратегічних причин, щоб узяти гору над Росією. Так, Німеччина має неймовірне обладнання, яке вона могла б поставити Україні", — підкреслив міністр.

Читайте також на порталі "Коментарі" — аналітики Інституту вивчення війни (ISW) впевнені, що саме затримка західної підтримки Україні допомогла Росії розпочати наступ на трьох напрямках (у Донецькій області – Авдіївка та навколо неї; вздовж кордону Харківської та Луганської областей – у напрямку Куп'янська) і Лімана, поблизу Роботино на заході Запорізької області, тим часом Німеччина закликала Європу і НАТО готуватися до "найгіршого сценарію", вважаючи, що РФ може напасти на них через 5-8 років. що, схоже, тісно пов'язане з виживанням України) Які сигнали говорять про це – чи про зворотне? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини