Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Ми не закінчимо цю війну десь посередині", - Михайло Подоляк
commentss НОВИНИ Всі новини

"Ми не закінчимо цю війну десь посередині", - Михайло Подоляк

Радник глави Офісу президента про майбутнє

27 лютого 2023, 16:04
Поділіться публікацією:

Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк висловив упевненість у тому, що Україна звільнить усі свої території, включно з Кримом та Донбасом. Причому, звільнення Криму відбудеться швидше за деокупацію Донбасу. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інтерв'ю Михайла Подоляка DW.

"Ми не закінчимо цю війну десь посередині", - Михайло Подоляк

Михайло Подоляк про майбутнє України та війни

При цьому Подоляк відкинув перспективу мирних переговорів із РФ чи якихось територіальних компромісів із нею.

"Наші партнери все ж таки повільно, але розуміють, що якщо ми сказали, що ця війна закінчиться поразкою Росії, то, ймовірно, треба цього досягти, — заявив радник. — Інакше, якщо ця війна закінчиться якимось компромісом за рахунок України, це означатиме, що демократія – слабка система, і глобальний світ має звернути більше пильної уваги на авторитарні системи, які дозволяють приходити будь-куди, вбивати, знищувати і не нести за це відповідальність”.

"Ми не закінчимо цю війну десь посередині. Немає у нас такого шансу. Ми маємо пояснити людям, що війна посередині означатиме, що Україна померла не за три дні, а за три роки", — впевнено заявив Подоляк.

Умовою звільнення України та поразки авторитарної Росії Михайло Подоляк назвав постачання західної зброї. Лише за її допомогою Україна зможе отримати перевагу на полі бою, враховуючи величезний мобілізаційний ресурс РФ:

"Тому що ця зброя дозволить цей мільйон знищити в тому місці, де вони ще тільки починають одягати штани. Це ж очевидні речі. Мільйон страшний, коли він підходить на 10 метрів, віч-на-віч. Тоді навіть якщо ти дуже круто використовуєш стрілецьку зброю, пістолет, автомат, ти фізично не зможеш знищити, якщо їх буде 20-30 осіб. Тому що там є географічні можливості, об'єкти, від яких у тебе стрілятимуть. І ти не виграєш війну стрілецькою зброєю", — заявив Михайло Подоляк.

При цьому умовою звільнення півострова він назвав отримання Україною ракет ATACMS:

"Щодо Криму, оперативно-тактично це буде зроблено досить швидко при виконанні певних умов: це те, як будуть заплановані наші контроперації, це обсяги зброї і це можливість дістати скрізь на півострові Крим ракетами ATACMS", — зазначив Подоляк.

Україна вже назвала дату коли отримає наступну партію танків Leopard. А військові повідомили, скільки потрібно деокупувати тисяч квадратних кілометрів Чорного моря.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини