Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Ми не вчимося на власних помилках": у ЗСУ назвали причини провалів на фронті
commentss НОВИНИ Всі новини

"Ми не вчимося на власних помилках": у ЗСУ назвали причини провалів на фронті

Загарбники мають тактичні успіхи на двох напрямках

30 липня 2024, 21:28
Поділіться публікацією:

Російські загарбники продовжують наступати по всій лінії фронту та мають тактичний успіх на Покровському і Торецькому напрямках, повідомив офіцер ЗСУ Микола Мельник.

"Ми не вчимося на власних помилках": у ЗСУ назвали причини провалів на фронті

Росіяни продовжують наступати на Донеччині. Фото з відкритих джерел

За словами військовослужбовця, українська армія змушена відступати через наявність одних і тих же проблем.

"Проблеми в нас ті самі: тотальна перевага противника в усьому, брак людей та організаційний хаос, коли на одній ділянці підрозділів ніби й достатньо, але як цілісних організмів бригад не так вже й багато", — розповів Микола Мельник.

За його словами, коли ОТУВ наповнює бригади піхотою з доданих підрозділів, то це вирішує проблему на день — два дні — тиждень, поки не закінчиться піхота.

Він відзначив, що бригади з доданими підрозділами втрачають ефективність, оскільки перестають бути "єдиним організмом". На його думку, ефективніше було б не посилювати бригади додатковими підрозділами, а виводити їх на відновлення і злагодження.

"Ми відступаємо не тому, що розучилися воювати. А тому що власні помилки поставили нас самих раком. Але проблеми зрозумілі. Залишається усвідомити їх та вирішувати. Нагадаю слова одного розумного генерала: "Або зараз мобілізуємо 25-річних, або за півроку доведеться мобілізувати 20-річних". Півроку на танцях з бубнами ми профукали", — резюмував він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що полковник Еміль Ішкулов на своїй сторінці у Фейсбуці звернувся до офіцерів, сержантів та солдатів 80 окремої десантно-штурмової Галицької бригади, яку він донедавна очолював. Він подякував кожному із них за шалену підтримку. "Це надзвичайно потужно та цінно. Як написав Юрій Бутусов "тільки злагоджений колектив здатний на такі дії". Сподіваюсь, що і надалі ви будете одним злагодженим та потужним колективом", — відзначив Ішкулов.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини