Головна Новини Суспільство Війна з Росією Матеуш Моравецький пообіцяв Україні ще десятки танків
commentss НОВИНИ Всі новини

Матеуш Моравецький пообіцяв Україні ще десятки танків

Танки PT-91 Twardy та Leopard найближчим часом надійдуть до України

24 лютого 2023, 20:58
Поділіться публікацією:

60 танків PT-91 Twardy та решта танків Leopard найближчим часом надійдуть до України. Про це під час сьогоднішньої спільної з президентом України прес-конференції заявив прем'єр Польщі Матеуш Моравецький. Про це повідомляють "Коментарі". Сьогодні ж до України з Польщі вже прибули перші чотири Leopard, фото з якими опублікував голова українського уряду Денис Шмигаль.

Матеуш Моравецький пообіцяв Україні ще десятки танків

Матуеш Моравецький

Моравецький нагадав, що зараз у Польщі відбуваються дуже інтенсивні навчання українських військових. "Наші інструктори дуже вражені тим, як швидко українські танкісти освоюють сучасні танки", — підкреслив він.

"Ми можемо передати наші чергові танки Leopard дуже швидко. Але також вже днями ми передамо дуже добрі танки PT-91 та чергові 60 танків приїдуть в Україну", — заявив Моравецький.

Окрім цього, голова польского уряду відзначив, що день широкомасштабного нападу Росії на Україну увійшов до історії,  як "день зламу", бо "Росія цього дня показала своє справжнє обличчя". На думку політика, 24 лютого, за планом Путіна, мав стати початком кінця України та початком маршу Росії на Захід, а натомість став початком її поразки.

"Український народ, що бореться, та захищає свою Батьківщину, але таким чином захищає і Європу, і Польщу... Київ сьогодні найбільш висунута на схід твердиня Європи", — зазначив Моравецький.

Нагадаємо, що сьогодні ж президент України Володимир Зеленський дає прес-конференцію, під час якої він розповів про найжахливіший момент війни, чи буде вести мирні переговори з Путіним та як оцінює "мирний план" Китаю.

"Я цього не приймаю", — сказав президент України про перспективи переговорів за посередництва турецького лідера Реджепа Ердогана. — Ердоган знає мою точку зору. Ми обговорювали це перед війною. Я сказав йому посадити Путіна за стіл переговорів. Ми повинні запобігти повномасштабній війні. Але Ердоган не зміг цього зробити. Не тільки він — він потужний — але він не в змозі цього зробити".

Окрім цього, Зеленський сказав про керівництво РФ таке: "Там нема з ким говорити". 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини