Головна Новини Суспільство Війна з Росією Масштабна атака дронів на Москву: Буданов повідомив про цілі операції
commentss НОВИНИ Всі новини

Масштабна атака дронів на Москву: Буданов повідомив про цілі операції

ГУР провело кілька операцій на території Росії і розкрило свої цілі

22 серпня 2024, 17:52
Поділіться публікацією:

21 серпня Головне управління розвідки Міністерства оборони України провело кілька операцій на території Росії за допомогою безпілотників. Зокрема, про це в інтерв'ю The Warzone повідомив начальник військової розвідки Кирило Буданов. За його словами, об'єктами атак стали центр радіотехнічної розвідки та аеропорт "Остаф'єво" під Москвою, а також авіабаза Міллерово в Ростовській області. Для цих операцій було використано близько 50 безпілотників.

Масштабна атака дронів на Москву: Буданов повідомив про цілі операції

Кирило Буданов

Буданов зазначив, що зараз триває перевірка результатів операцій. Він також уточнив, що центр радіотехнічної розвідки знаходиться у Подільському районі під Москвою, приблизно за вісім кілометрів на південь від "Остаф'єво".

Згодом Буданов додав, що аеропорт "Остаф'єво" був обраний як "хибна ціль", оскільки росіяни використовують його для транспортної авіації. Однак The Warzone зазначає, що цей аеропорт виконує певні функції для російського міноборони, а у 2018 році на його території побудували кілька масивних антенних решіток, що можуть забезпечувати стратегічні функції передавання сигналів та зв'язку.

Водночас, за даними видання, сервіс Fire Information for Resource Management System (FIRM) компанії NASA не зафіксував пожеж в "Остаф'єво" та Міллерово.

При цьому відомо, що в ніч на 21 серпня українські безпілотники атакували Москву, про що заявив мер російської столиці Сергій Собянін. Він зазначив, що це була одна з наймасштабніших атак на Москву за допомогою дронів за весь час. Згідно з інформацією Telegram-каналу Astra, дрони були збиті в місті Подільськ, розташованому приблизно за 40 км від Москви. Російське міністерство оборони традиційно заявило, що всі безпілотники були знищені, загалом над Московською областю було збито 11 БПЛА.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Україна атакувала дронами Москву і минулого року.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини