Головна Новини Суспільство Війна з Росією Масове збиття російських літаків: чи стане тепер легше Україні і що чекає на Росію
commentss НОВИНИ Всі новини

Масове збиття російських літаків: чи стане тепер легше Україні і що чекає на Росію

Росія не може не використовувати свої літаки для запусків КАБів за українськими позиціями навіть попри втрати

1 березня 2024, 09:37
Поділіться публікацією:

У лютому завдяки умілим діям ЗСУ авіапарк країни-агресора суттєво скоротився. Чи стане менше тепер авіаударів? Чи справді для Москви настала патова ситуація? Портал "Коментарі" розбирався в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Масове збиття російських літаків: чи стане тепер легше Україні і що чекає на Росію

Су-34. Фото: з відкритих джерел

У Повітряних сил ще чимало роботи

Авіаційний експерт Валерій Романенко в ефірі телеканалу "Еспресо" заявив, що попри втрати Росія має ще досить потужний потенціал військової авіації.

"Сьогодні кількість російських військових літаків, незважаючи на втрати, не зменшується. Саме тому нам потрібні нові західні ЗРК, які допоможуть нам нівелювати перевагу РФ в авіації. Я сподіваюся, що нам вдасться посилити нашу систему ППО ще кількома ЗРК Patriot", — зазначив експерт.

Романенко також розповів, скільки літаків ще має Росія. Зокрема, Су-34, які українські захисники останнім часом збивали найчастіше, ворог має понад 100 одиниць.

"Сьогодні росіяни мають 120 Су-34, які ми активно збивали останнім часом. Зокрема, із 10 збитих літаків, 7 саме Су-34. Коли РФ почала вторгнення, вони мали 140 таких літаків. Втім, за два роки війни їм вдалося збудувати ще 16 Су-34", – розповів експерт.

За його словами, деякі втрати РФ не вдається компенсувати. Йдеться про штурмовиків Су-25, оскільки ці літаки не підлягають відновленню та не виробляються ще з радянських часів. Росіяни змогли збільшити кількість винищувачів Су-35 проти початку війни. Повітряні сили ЗСУ збили 10 Су-35, а росіяни змогли відновити 15 таких літаків.

Росіяни розуміють, що є загроза знищення їхніх літаків

Військовий оглядач Олександр Коваленко в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів, що на тлі масового знищення російської авіації Москва справді потрапила у патову ситуацію. Росіяни завели себе в залежність від керованих авіабомб (УАБів), адже без них вони не можуть воювати, а з ними кількість знищеної авіації тільки зростає.

"Бо для них (росіян – ред.) КАБи є основним елементом з розкриття наших укріпрайонів та лінії оборони. Саме за рахунок КАБів вони можуть прискорювати процес настання для своїх сухопутних військ. І без КАБів вони не зможуть наступати. А в деяких випадках вони навіть не зможуть утримувати тих позицій, які захопили, тобто навіть оборонятися нормально", — сказав Олександр Коваленко.

Експерт також додав, що через це Росія не може не використовувати свої літаки для запусків КАБів за українськими позиціями, навіть незважаючи на втрати.

Читайте також на порталі "Коментарі" – що сталося з Україною після перемог у 2022 році: куди поверне війна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини