Головна Новини Суспільство Війна з Росією Масований удар ракетами та дронами: Залужний розкрив подробиці нічної атаки РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Масований удар ракетами та дронами: Залужний розкрив подробиці нічної атаки РФ

Росія під час нічної атаки випустила Україною до 40 ракет і 35 дронів

29 травня 2023, 10:24 comments1161
Поділіться публікацією:

Російські окупанти в ніч проти 29 травня випустили Україною до 40 крилатих ракет і близько 35 дронів. При цьому українські сили ППО знищили 37 ракет, 29 ударних дронів та один розвідувальний. Як передає портал "Коментарі", про це у Telegram повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Масований удар ракетами та дронами: Залужний розкрив подробиці нічної атаки РФ

Валерій Залужний. Фото: з відкритих джерел

"Цієї ночі російські окупанти атакували військові об'єкти та об'єкти критичної інфраструктури України крилатими ракетами та ударними дронами", — написав Залужний.

Він додав, що країна-агресор випустила до 40 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555 з дев'яти літаків стратегічної авіації Ту-95мс з району Каспійського моря. Також ворог зробив спробу удару з північного та південного напрямів. Росія вже традиційно з цього напряму атакувала іранськими БПЛА Shahed-136/131. Усього випустивши близько 35 ударних дронів.

Валерій Залужний зазначив, що силами та засобами повітряних командувань у взаємодії з протиповітряною обороною інших складових сил оборони України знищено 67 повітряних цілей.

Загалом, за словами Залужного, цієї ночі наша ППО не дала влучити в ціль: 37 крилатих ракет Х-101/Х-555; 29 ударним БПЛА Shahed-136/131; 1 розвідувальному БПЛА оперативно-тактичного рівня.

Читайте також на порталі "Коментарі" — поки що ЗСУ готуються до довгоочікуваних наступальних операцій (контрнаступу та наступу), причому, за стандартами НАТО, росіяни, схоже, проводять перегрупування військ, у тому числі, виводячи ПВК "Вагнер" з Бахмута. У свою чергу Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони України рапортує, що завдяки операції російських противників путінського режиму на Білгородщині було зібрано цінну інформацію для розвідки. Що показав у військово-політичному, інформаційно-політичному сенсі тиждень, що минає, в ракурсі російсько-української війни? Як події, ймовірно, можуть розвиватися далі? Журналісти "Коментарів" із цими питаннями звернулися до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/CinCAFU/506
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини