Головна Новини Суспільство Війна з Росією Масована атака РФ: в повітряних силах розповіли, скільки збили ворожих цілей
commentss НОВИНИ Всі новини

Масована атака РФ: в повітряних силах розповіли, скільки збили ворожих цілей

Загалом над територією України було помічено понад 80 повітряних цілей

сьогодні, 11:55
Поділіться публікацією:

У ніч з 6 на 7 жовтня 2024 року українська протиповітряна оборона успішно відбила масштабну повітряну атаку російських окупантів. Ворог завдав ударів балістичними та керованими ракетами, а також ударними безпілотниками, намагаючись вразити об'єкти на території кількох областей України. Завдяки злагодженій роботі Збройних Сил України, було знищено дві аеробалістичні ракети "Кинджал" та 32 ворожих дрони. Про це повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

Масована атака РФ: в повітряних силах розповіли, скільки збили ворожих цілей

Атака Кинджали. Фото з відкритих джерел

У ніч з 6 на 7 жовтня 2024 року російські сили завдали масованого удару по території України, використовуючи балістичні ракети, керовані авіаційні ракети та безпілотні літальні апарати. Атака відбувалася з різних напрямків, включаючи Курську, Бєлгородську та Тамбовську області, а також з пускових районів в Орлі, Приморсько-Ахтарську, Курську та Єйську.

Російська авіація завдала удару трьома аеробалістичними ракетами Х-47М2 "Кинджал" з літаків МіГ-31К, запущеними з повітряного простору Тамбовської області. Під час атаки Повітряні сили України зафіксували понад 80 повітряних цілей.

В результаті протиповітряного бою підтверджено збиття двох аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал" на Київщині та 32 ворожих ударних БпЛА у Миколаївській, Київській, Дніпропетровській, Сумській, Чернігівській, Полтавській та Харківській областях, – йдеться в повідомленні.

На жаль, кілька дронів досягли своїх цілей у прифронтовій Харківщині, а один із "Кинджалів" влучив поблизу аеродрому в Хмельницькій області.

Крім цього, повідомляється про втрату локацій 37 російських безпілотників, ймовірно, через активну протидію українських засобів радіоелектронної боротьби.

Масована атака РФ: в повітряних силах розповіли, скільки збили ворожих цілей - фото 2

Нагадаємо, Президент України повідомив, що за останню добу сили ППО збили понад 50 ворожих дронів у різних регіонах країни. Ворог продовжує масовані атаки, але єдність міжнародних партнерів та нові засоби боротьби допоможуть захистити населення.

Зазначимо, у битвах за місто Вугледар Донецької області РФ втратила тисячі військових. З урахуванням тяжко поранених, загиблих і зниклих безвісти лише 155-та та 40-а бригади морської піхоти могли втратити під Вугледаром понад 2100 осіб.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/kpszsu/20793

Новини