Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Заході назвали ціну, яку заплатила РФ за окупацію Вугледару
commentss НОВИНИ Всі новини

На Заході назвали ціну, яку заплатила РФ за окупацію Вугледару

Путін "поклав" тисячі окупантів заради окупації Вугледара

сьогодні, 12:58
Поділіться публікацією:

У битвах за місто Вугледар Донецької області РФ втратила тисячі військових. З урахуванням тяжко поранених, загиблих і зниклих безвісти лише 155-а та 40-а бригади морської піхоти могли втратити під Вугледаром понад 2100 осіб. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомляє російська служба BBC.

На Заході назвали ціну, яку заплатила РФ за окупацію Вугледару

Бої за Вугледар. Фото: із відкритих джерел

У матеріалі йдеться про те, що при цьому втрати Росії під час затяжних штурмів Вугледара не обмежуються лише військовими даних бригад. Зокрема, бої за Вугледар також завдали серйозної шкоди російському мотострілечному батальйону "Алга" — щонайменше 27 військовослужбовців загинули, понад 60 поранено і більше десятка вважаються зниклими безвісти.

У публікації наголошується, що на основі відкритих даних вдалося підтвердити, що 155-а бригада морської піхоти втратила щонайменше 211 морпіхів убитими та 42 зниклими безвісти, а 40-а бригада "чорних беретів" втратила 72 солдати та офіцерів убитими. При цьому встановлено, що серед загиблих є 19 офіцерів, зокрема, командир одного з батальйонів Цирен Лубсанов.

Журналісти також зазначили, що тяжко поранених солдатів 155-ї та 40-ї бригад морської піхоти достовірно встановити неможливо, а тому з урахуванням усіх наявних даних кількість тих, хто остаточно вибув з ладу по пораненню в 155-й і 40-ій бригадах, може становити приблизно 1400 осіб, а загальна кількість втрат "чорних беретів" під Вугледаром — до 2100 чоловік, і це до 40% штатного складу підрозділів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — британська розвідка назвала два населені пункти, на які наступатиме РФ після Вугледару.

Також видання "Коментарі" повідомляло – буквально й дня не минає, щоб DeepState та ISW не повідомляли, що окупанти просуваються та захоплюють дедалі нові території на Донбасі. Однак, якщо раніше йшлося про невеликі села, то після захоплення ворогом Вугледара стало зрозуміло, що ситуація справді загрозлива. Що насправді відбувається на фронті? Чи справді фронт почав суттєво прогинатися не на нашу користь? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини