Головна Новини Суспільство Війна з Росією Маск зробив заяву про роботу Starlink в Україні, попередивши про небезпеку
commentss НОВИНИ Всі новини

Маск зробив заяву про роботу Starlink в Україні, попередивши про небезпеку

Ілон Маск вважає, що Росія може "вбити" супутниковий зв'язок Starlink в Україні

15 жовтня 2022, 10:54 comments1098
Поділіться публікацією:

Засновник SpaceX Ілон Маск заявив, що Росія може "вбити" єдину систему зв'язку Starlink, яка працює на українському фронті. Про це повідомляє портал "Коментарі", із посиланням на повідомлення Маска у Twitter.

Маск зробив заяву про роботу Starlink в Україні, попередивши про небезпеку

Ілон Маск. Фото Getty Images

"Велика різниця між зв'язком світу і зв'язком фронту. Starlink — єдина система зв'язку, яка все ще працює на фронті — решта мертвих. Росія активно намагається вбити Starlink. Для захисту SpaceX направила величезні ресурси на оборону. Але навіть у цьому випадку Starlink все ще може померти", — написав Маск.

Також мільярдер вкотре поскаржився, що супутниковий зв'язок Starlink в Україні коштує компанії 20 млн доларів за один місяць.

"Крім терміналів нам доводиться створювати, запускати, обслуговувати та поповнювати супутники та наземні станції, а також платити операторам зв'язку за доступ в Інтернет через шлюзи. Нам також доводилося захищатися від кібератак та глушіння, які стають дедалі складнішими", — зазначив Маск.

Також видання "Коментарі" повідомляло — компанія SpaceX мільярдера Ілона Маска звернулася до Міноборони США з проханням профінансувати послуги супутникового інтернет-зв'язку в Україні, що забезпечується терміналами Starlink. Цікаво, що від початку вони були передані Україні, як допомога. І тільки тепер стало зрозуміло, що вся ця історія зі Starlink є прикладом успішної рекламної кампанії Ілона Маска на війні Росії проти України. Окрім Ілона Маска ще досить багато великих бізнесменів та благодійників займаються благодійністю, а може, справді просто заробляють на війні, розкручуючи свої бренди та бізнеси? Як на це реагувати? І які висновки з цієї історії потрібно зробити українській владі? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

15 жовтня 2022, 10:33

Нехай тепер Маск очікує стати ворогом номер 1 для божевільного і біснуватих Караджича Мілошевіча Вучіча Фаріонича Мельниченкича Єрмаковича та інших корумпованих хунтистів. Вони не пробачать, якщо не зможуть паразитувати за рахунок інших і обкрадати їх, як Україну. Вони один одного обкрадають і не довіряють. Тому все в офшори вивозять.


Новини