Головна Новини Суспільство Війна з Росією Мар’яна таки перемогла. Перша реакція на звільнення Залужного
commentss НОВИНИ Всі новини

Мар’яна таки перемогла. Перша реакція на звільнення Залужного

На звільнення Валерія Залужного з посади Головнокомандувача ЗСУ жваво реагують в соціальних мережах. Військові дякують йому за роботу, а політики обговорюють кадрове рішення президента Володимира Зеленського, повідомляють «Коментарі»

8 лютого 2024, 19:30 comments1721
Поділіться публікацією:

Рішення про звільнення Валерія Залужного з посади Головнокомандувача ЗСУ прийнято. Як вважає народний депутат Вікторія Сюмар, з головкомом попрощалися "під соусом оновлення".

Мар’яна таки перемогла. Перша реакція на звільнення Залужного

В соцмережах активно коментують рішення Зеленського

"Марʼяна таки перемогла… Україна в цей день програла. Попри ніби "дружнє" розставання під красивим соусом "оновлення". Від всього кількамісячного процесу звільнення, правда, тхне погано. Бо справжніх "членів команди" Марʼяна не торпедує. Рішення, яке не має воєнної логіки і несе політичні ризики",
— написала у "Фейсбуці" Сюмар.

Нагадаємо, що саме нардеп Мар’яна Безугла першою в соцмережах почала вимагати звільнення Валерія Залужного і навіть називати кандидатури військових, які би його могли замінити. Після критики Залужного вона вийшла із фракції та партії "Слуга народу".

У свою чергу політолог Володимир Горбач вважає, що Залужний зробив максимум для того щоб пом'якшити деморалізацію військ і передати справи новому командуванню.

"Відтепер уся відповідальність за події на фронті, долю війни і країни влежить на президенті Зеленському. У нього більше немає жодної системи стримувань і противаг, ні у політичній системі, ні в управлінні військами. Монополія на владу означатиме одноосібну відповідальність за все. Навіть за те, у чому його особистої провини може і не бути",
— написав Горбач у "Фейсбуці".

Подібної думки дотримується і політолог Олег Сакян.

"Тепер вся відповідальність за фронт ляже на плечі персонально Зеленського. Мудрості йому",
— так він прокоментував рішення Зеленського.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що після зустрічі з Зеленським Валерій Залужний повідомив, що завдання 2022 року відрізняються від завдань 2024 року, тому усі повинні змінитись та адаптуватись до нових реалій. При цьому міністр оборони Рустем Умєров також розповів про нові завдання у війні та повідомив про те, що Залужного відправлено у відставку.

Пізніше президент Володимир Зеленський повідомив, що з сьогоднішнього дня до керівництва Збройними Силами України приступає нова управлінська команда. Також він розповів, що призначив Головнокомандувачем ЗСУ Олександра Сирського і додав, що він має успішний досвід захисту – провів Київську оборонну операцію, та має також і успішний досвід наступу – Харківської визвольної операції.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що, на думку радника глави Офісу президента Михайла Подоляка, президент Володимир Зеленський відповідає за все, що відбувається в країні. За його словами, він як Верховний головнокомандувач також відповідає за ситуацію на фронті. Подоляк каже, що президента невлаштовує те, що на фронті зараз стагнується.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

8 лютого 2024, 20:30

Мне зеленского даже как-то даже жаль стало, идиота. Снятием Залужного он по сути сам подписал себе приговор и похоже даже не понял этого.


Новини