Головна Новини Суспільство Війна з Росією Маляр розповіла про звільнення нових територій навколо Бахмуту
commentss НОВИНИ Всі новини

Маляр розповіла про звільнення нових територій навколо Бахмуту

ЗСУ продовжують наступ навколо міста, в самому Бахмуті продовжує атакувати "Вагнер"

16 травня 2023, 18:13
Поділіться публікацією:

Протягом декількох днів наші війська звільнили від ворога на півночі та півдні передмістя Бахмута близько 20 квадратних кілометрів. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на повідомлення заступниці міністра оборони Ганни Маляр.

Маляр розповіла про звільнення нових територій навколо Бахмуту

Ганна Маляр

"Водночас, ворог дещо просувається в самому Бахмуті, вщент знищуючи місто артилерією, — зазначає Ганна Маляр. — Крім того, ворог підтягує підрозділи професійних десантників. Тривають важкі бої з різним результатом. У ситуації, що склалась, наші війська роблять максимум і навіть більше".

За словами заступниці міністра, результат який ми спостерігаємо це переусім наслідок "надзусилля наших бійців та високий рівень фаховості командування обороною".

"Я нагадаю, що ворог має перевагу у кількості людей та озброєння. Разом з тим, завдяки діям наших військових, ще з минулого літа не може реалізувати свої плани на Бахмутському напрямку", — також підкреслює Ганна Маляр.

Нагадаємо, що за оцінкою ватажка ПВК "Вагнер" Пригожина, яку він оприлюднював публічно, задум українського командування може полягати в оточенні вагнерівців в Бахмуті з флангів. Зокрема для цього, вважає Пригожин, Сили оборони України наносять удари по флангам вагнерівців, де розташовані підрозділи Збройних сил РФ. Так, цими днями не витримала натиску 3 штурмової бригади, сформованої з ветеранів "Азову", 72 бригада ЗС РФ та полишила свої позиції. Українські захисники захопили низку позицій та полонених.

За словами Пригожина, ЗСУ відмовилася від радянської тактики потужних танкових проривів та наступного створення "котлів". Натомість — "ріже слона шматочками", а саме захоплює порівняно невеликі ділянки фронту. Передусім, ЗСУ намагається взяти під свій контроль тактичні панівні висоти, звідки контролює оточуючу місцевість.

Тим часом, найбільший у світі військовий корабель розпочав свою місію.

У Кремлі вже заговорили про "нову ціль" війни проти України. 

А Червоний Хрест попередив про загрозу для сільгоспугідь України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини