Головна Новини Суспільство Війна з Росією Макрон пояснив, як діятиме ЄС, якщо США перестане допомагати Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрон пояснив, як діятиме ЄС, якщо США перестане допомагати Україні

ЄС повинен компенсувати зменшення допомоги від США для України, заявив Макрон.

30 січня 2024, 17:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Європейський Союз повинен бути готовий допомагати Україні більше, якщо США зменшить підтримку Україні, або взагалі відмовиться від неї. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на французьке видання Le Figaro.

Макрон пояснив, як діятиме ЄС, якщо США перестане допомагати Україні

Президент Франції Еммануель Макрон. Фото з відкритих джерел

Під час візиту до Швеції Еммануель Макрон зустрівся з місцевим прем’єром Ульфом Крістерссоном. На спільному брифінгу президент Франції розповів, як має діяти ЄС у майбутньому, якщо США зменшить допомогу Україні.

"Ми маємо так спланувати свої дії, щоб якби США зробили суверенний вибір і призупинили допомогу або зменшили її, то це не вплинуло би на ситуацію на місці", – сказав Еммануель Макрон.

За словами французького президента європейські країни мають бути готовими підтримувати Україну "у довгостроковій перспективі".

Нагадаємо, що Пентагон заявив про вичерпання коштів на нову допомогу, однак зброя за оплаченими попередніми контрактами доправляється. Затримка виникла через дискусії між республіканцями та демократами щодо нового пакет допомоги на понад 100 млрд доларів для України, Ізраїлю та Тайваню. Демократи вимагають швидкого прийняття рішення, тоді як республіканці хочуть посилення захисту кордонів США від мігрантів.

Україна в цьому пакеті мала б отримати понад 60 млрд доларів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що прем'єр Угорщини Віктор Орбан розповів, що Трамп зробить з Європою, якщо переможе на виборах в США.

Також "Коментарі" писали, що Дональд Трамп пояснив, чи підтримує пакет допомоги США для України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини