Головна Новини Суспільство Війна з Росією Макрон назвав вирішальний місяць для війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрон назвав вирішальний місяць для війни в Україні

Президент Франції заявив, що для України "ще не настав" час сідати за стіл переговорів

11 листопада 2023, 12:05 comments7472
Поділіться публікацією:

Грудень має стати вирішальним місяцем для війни в Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку в інтерв'ю "BBC" висловив президент Франції Еммануель Макрон.

Макрон назвав вирішальний місяць для війни в Україні

Еммануель Макрон. Фото: з відкритих джерел

"Наступний місяць буде вирішальним, оскільки Україна намагається повернути втрачені землі в ході контрнаступальних операцій", — передає видання слова Макрона.

Мабуть, французький президент розраховує на якісь рішучі дії ЗСУ до кінця року.

У тому ж інтерв'ю президент Франції заявив, що час для переговорів з РФ ще не настав, але коли він прийде, потрібно буде "повернутися за стіл переговорів і знайти рішення з росією". Поки що триває запекла війна і росія не думає про те, щоб припинити свою агресію проти України.

При цьому Макрон заявив, що він стійко переконаний – якщо цивілізований світ дозволить Росії здобути перемогу у війні проти України, то тим самим він дасть перспективи для появи в Європі держави, яка не зважає на міжнародне право і може будь-якої миті загрожувати не тільки державам колишнього СРСР, таким як Грузія та Казахстан, але й усьому європейському континенту.

Читайте також на порталі "Коментарі" – тема переговорів між Україною та Росією знову стрясає інформаційний простір. Президент Чехії Петр Павел фактично повторив тези деяких західних медіа про те, що становище України погіршується, переговори можуть розпочатися чи не наступного року, оскільки ЗСУ навряд чи отримають перевагу, а РФ має сильнішу мобілізаційну базу для живої сили. Тим часом українська влада демонструє, що до переговорів не готова. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба нагадує, що всі домовленості, досягнуті з 2014 до 2022 року, Росія порушувала. Президент Володимир Зеленський називає передумовою переговорів виведення російських військ із українських територій. Київ продовжує просувати свою формулу миру, сподіваючись, що після чергової зустрічі радників глав держав відбудеться Глобальний саміт миру, найімовірніше, 2024 року. Що зараз можна сказати про битви навколо теми переговорів? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини