Головна Новини Суспільство Війна з Росією Макрон і Шольц змінюють свій погляд на удари по РФ: ЗМІ дізналися, що тепер чекатиме у війні
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрон і Шольц змінюють свій погляд на удари по РФ: ЗМІ дізналися, що тепер чекатиме у війні

Місяці суперечок у західних столицях не пройшли безрезультативно

29 травня 2024, 15:22 comments2532
Поділіться публікацією:

Зміна позиції Франції та Німеччини щодо можливості використання Україною західної зброї щодо об'єктів на території країни-агресора може мати значні наслідки. Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Financial Times".

Макрон і Шольц змінюють свій погляд на удари по РФ: ЗМІ дізналися, що тепер чекатиме у війні

Еммануель Макрон та Олаф Шольц. Фото з відкритих джерел

Автори матеріалу нагадують, що цього тижня президент України Володимир Зеленський приїхав до Європи, шукаючи як більше західної зброї, так і дозволу використати її, як йому заманеться.

"Він буде приємно задоволений результатом. Після більш ніж двох років війни Україна відстає по озброєнню та чисельності на лінії фронту, де зростає тиск, оскільки Росія використовує свої переважні можливості. Українські міста також страждають від щоденних бомбардувань, щотижня гинуть десятки мирних жителів", — пише ЗМІ.

Журналісти зазначають, що після місяців суперечок у західних столицях, які забороняли Україні використовувати свою зброю для ударів у відповідь по цілях у Росії, минулого вечора приніс великий прорив, оскільки президент Франції Еммануель Макрон піддався проханню Зеленського, а канцлер Німеччини Олаф Шольц озвучив свою згоду.

Автори матеріалу вважають, що зміна позиції двох найбільших військових держав Євросоюзу може мати значні наслідки. Основна частина ракет і бомб, що потрапляють до України, запускається з пускових пунктів у Росії чи скидається з літаків у російському повітряному просторі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — триває дипломатична битва за можливість Україні використовувати західне озброєння з військових цілей на території РФ. Як ситуація може розвиватися в найближчому майбутньому? Чи партнери перестануть обмежувати Україну, чим фактично підігрують РФ? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини