Головна Новини Суспільство Війна з Росією Магічна сила контрнаступу не допоможе. Війни на виснаження так не виграють
commentss НОВИНИ Всі новини

Магічна сила контрнаступу не допоможе. Війни на виснаження так не виграють

Україна і Росія ведуть війну на виснаження, і в ній переможе той, хто матиме сильніше економіку, яка буде переорієнтовано на військові потреби, відзначив у Фейсбуці економіст Павло Вернівський

9 квітня 2024, 20:05
Поділіться публікацією:

Як вважає Павло Вернівський, війни не виграються на полі бою, їх виграються в тилу, особливо це твердження стосується довготривалих війн.

Магічна сила контрнаступу не допоможе. Війни на виснаження так не виграють

Війна в Україні

Зараз, за його словами, іде війна на виснаження, а це означає, що іде війна двох економік.

"І у таких війнах виграє та, яка зуміє налагодити для своєї армії поставки необхідної зброї. А потім завдяки цій зброї можна нанести втрати більші ніж здатність ворога їх відновлювати! Причому противник буде робити те саме і тому його треба перевершити в цих зусиллях, тобто бути ефективніше!"
, — відзначив Вернівський.

При цьому він підкреслив, що перевага необхідна в кількості та якості зброї, а не людях. Бо тільки економічно відсталі країни намагаються досягти переваги в розмірі армії. Розвинені країни досягають переваги в технологіях.

Як відзначив експерт, Україні в цьому плані зараз дуже допомагають союзники. Проте, за його словами, цієї допомоги недостатньо, щоб переламати хід війни. Звичайно, додає Вернівський, декілька сотень танків можуть дозволити прорвати оборону противника в якісь точці, але наївно чекати що вони дозволять звільнити всі території.

"А взагалі чи хто-небудь цікавився як зараз проводять операції НАТО? Вони не воюють так як ми зараз! В них нема виключно сухопутних операції! Вони спочатку ракетними та авіаударами вибивають все, ППО, потім склади, місця зосередження сил супротивника. Проріджують оборону, а потім сухопутні війська зачищають територію! Тільки для того, щоб це зробити, то треба не десятки, а тисячі літаків та ракет, як це було під час операція Буря в пустелі!"
— відзначив експерт.

За його словами, вся ця стратегія впроваджується тільки тому, що завдяки власній потужній економіці розвинені країни можуть забезпечити власні війська достатніми засобами.

"От тільки нажаль союзники не забезпечили і не забезпечать цією перевагою нас у цій війні з Росією"
, — додав Вернівський.

Він підкреслив, що в першу чергу потрібно розуміти ці реалії. І як мінімум визнати, що наше майбутнє залежить від наших зусиль також, а цих зусиль ми прикладаємо самий мінімум.

"Якщо ми дійсно хочемо перемогти у цій війні, то треба надіятись не на магічну силу контрнаступу. В кращому разі він допоможе виграти битву, але не війну. Після контрнаступу ворог не перестане обстрілювати нас ракетами. Після контрнаступу армія ворога не закінчиться. І воєнна промисловість не зупиниться. Війна продовжиться, але на нових рубежах"
, — говорить Вернівський.

За його словами, для перемоги над таким ворогом як Росія потрібно мобілізувати всі наші наявні економічні ресурси, не тільки хлопців на фронт як це відбувається зараз, а потрібна робота в тилу.

"І не так, що я "доначу" на ЗСУ. Донатами таких ворогів здолати неможливо. Потрібна воєнна економіка! Тільки так у нас буде шанс на справжню перемогу! І чим раніше ми це зрозуміємо, тим краще для нас. А ми вже про*бали рік! Це як хвороба рак. Чим раніше ми його виявимо і почнемо лікувати, то тим більше шансів на одужання"
, — підсумував експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Росія готує черговий великий наступ на Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

9 квітня 2024, 19:16

Нарешті прозрівають! Давно казали: "Війну виграє країна в цілому". Але до прозріння потрібні дії, а їх не буде. У суспільства відсутні важелі впливу на "легитимну" владу, ще й КСУ підключать. А влада зміниться коли буде особисто зацікавлена в цьому. Зараз - навпаки.


Новини