Головна Новини Суспільство Війна з Росією МАГАТЕ відмовилось від ідеї демілітаризованої зони навколо ЗАЕС: які альтернативи
commentss НОВИНИ Всі новини

МАГАТЕ відмовилось від ідеї демілітаризованої зони навколо ЗАЕС: які альтернативи

Рафаель Гроссі повідомив, що створення зони без військових навколо Запорізької атомної станції є складною ідеєю, яка може легітимувати окупацію росіян.

23 березня 2023, 13:26
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Керівник МАГАТЕ Рафаель Гроссі заявив, що наразі організація з ядерної безпеки не планує створювати демілітаризовану зону навколо Запорізької атомної станції, адже цю ідею важко реалізувати. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Кореспондент".

МАГАТЕ відмовилось від ідеї демілітаризованої зони навколо ЗАЕС: які альтернативи

Керівник МАГАТЕ Рафаель Гроссі. Фото з відкритих джерел

Після захоплення російськими військами ЗАЕС організація з ядерної безпеки планувала створити зону у 1,5 км, яка буде позбавлена військових. Проте наразі керівник МАГАТЕ Рафаель Гроссі вважає такий сценарій неможливим.

"Ми прекрасно розуміємо, які додаткові труднощі це принесе, особливо в зоні активних бойових дій. Надзвичайно важко буде здійснювати процес верифікації. Тому ми більше не розглядаємо це". – сказав Гроссі.

Окрім того, керівник МАГАТЕ сказав, що зона демілітаризації могла б бути використана як легітимізація перебування російських сил на території України. МАГАТЕ наразі шукає альтернативні рішення замість демілітаризованої зони навколо Запорізької АЕС. Основним альтернативними варіантами Гроссі називає створення безпеки на самій атомній станції та можливість зробити так, щоб не було атак по ЗАЕС і її не використовували для ведення військових дій.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українська розвідка вказала на скільки часу вистачить у Росії ресурсів для ведення війни.

Також "Коментарі" писали про те, що у Міністерстві закордонних справ Російської Федерації назвали чотири країни з якими РФ не буде говорити про мирні переговори. Офіційні особи Росії вважають, що ці країни не є нейтральними сторонами, адже постачають зброю Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини