Головна Новини Суспільство Війна з Росією Лукашенко може вступити у російську війну проти України: опозиція розповіла про його плани
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко може вступити у російську війну проти України: опозиція розповіла про його плани

Лукашенко, схоже, почав готуватись до повноцінного вступу у війну Росії

29 вересня 2022, 18:29 comments1019
Поділіться публікацією:

Невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко здається розпочав готуватися до повноцінного приєднання у війну Росії проти України. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на заяву білоруського опозиціонера Павла Латушка.

Лукашенко може вступити у російську війну проти України: опозиція розповіла про його плани

Лукашенко може вступити у війну (фото з відкритих джерел)

"Лукашенко погодився розгорнути 120 тисяч російських військових протягом листопада-лютого", — повідомив Латушко.

Латушко розповів, що  джерела повідомили, що Білорусь взяла на себе зобов'язання поставити 100 тисяч мобілізованих.

"Захід має поставити ультиматум, від якого він не зможе відмовитися", — наголосив опозиціонер.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у Білорусі людям почали масово роздавати повістки. У Білорусі громадяни почали отримувати повістки до військкоматів. Так, жителі Мінська та Бобруйська вже отримали документи на руки. У повідомленні білоруського видання йдеться, що  місті  Бобруйську у людей вимагають прийти до військкомату, щоб отримати "вручення мобілізаційного розпорядження". А на місцевих підприємствах, у тих, хто підлягає мобілізації, перевіряють прописку, фактичне місце проживання, номери мобільних, домашніх телефонів.  Водночас місцева влада Могилевської область, до якої відноситься Бобруйськ, повідомляє, що це — не мобілізація.

Також "Коментарі" писали про те, що з Білорусі надходять небезпечні сигнали. Знову неспокійно на білоруському напрямку. Несподіваний візит Лукашенка до Путіна після оголошення РФ про мобілізацію, повідомлення про те, що в РБ ведуться активні роботи до прийому десятків тисяч російських солдатів. Секретар РНБО Олексій Данілов попередив, що Україна відповість Білорусі у разі нових атак із її території.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини