Лубінець зробив нову заяву про розстріл українських полонених

Росіяни набагато частіше розстрілюють українських полонених, ніж про це публічно відомо, заявив Дмитро Лубінець.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що випадків розстрілу українських військовополонених російськими солдатами набагато більше ніж, про це публічно повідомляють. Про це Лубінець розповів в ефірі телемарафону.

Дмитро Лубінець прокоментував розстріл українських військових в Авдіївці. За його словами Україна зв’язувалась з російською стороною щодо українських військових, яких мали взяти у полон, надати медичну допомогу, а потім провести обмін.

Однак потім в мережу потрапили кадри, як російські солдати розстрілюють українських військовополонених.

"Російська сторона вкотре показала, що будь-які домовленості можуть просто не виконуватися. Таких випадків набагато більше, ніж тих випадків, про які публічно ми кажемо. На жаль", – наголосив Дмитро Лубінець.

У 110-ій окремій механізованій бригаді опублікували пояснення, чому під час виходу з Авдіївки частина українських бійців залишилась у місті. За повідомленнями 110-ї Бригади вихід з Авдіївки був ускладнений через постійні атаки росіян, тому було вирішено зв’язатись з координаційним центром та організаціями, які ведуть переговори з росіянами щодо обміну. Росія погодилась провести евакуацію і надати допомогу пораненим військовополоненим, але замість цього вбила українських бійців.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що стали відомі втрати Росії та України в Авдіївці з часу штурму військами РФ українського міста та до виходу з нього бійців ЗСУ.

Також "Коментарі" писали, що військовий розповів, чому росіяни розстрілюють українських полонених в Авдіївці.