Головна Новини Суспільство Війна з Росією Лондон продовжує засмучувати: чому Україні не дозволяють запускати Storm Shadow по РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Лондон продовжує засмучувати: чому Україні не дозволяють запускати Storm Shadow по РФ

За інформацією The Times, британці все ще не дозволяють Україні запускати Storm Shadow РФ

25 липня 2024, 13:47
Поділіться публікацією:

Україна розраховувала, що політика нового британського уряду буде більш проукраїнською і Київ нарешті отримає право використовувати дану зброю для поразки цілей у Росії. Але за фактом політика офіційного Лондона з цього питання стала ще більш заплутаною. У результаті навіть президент Володимир Зеленський збентежений зустріччю з прем'єр-міністром країни Кіром Стармером цього місяця. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише The Times.

Лондон продовжує засмучувати: чому Україні не дозволяють запускати Storm Shadow по РФ

Ракета Storm Shadow. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, що прем'єр-міністр відразу після вступу на посаду запропонував послабити обмеження на використання британської зброї великої дальності Storm Shadow, що стало очевидною зміною політики. Зеленський у захваті написав у X, що отримав "дозвіл на використання ракет Storm Shadow проти військових цілей на території Росії".

Однак пізніше британський уряд повідомив, що насправді не давав дозволу Україні використовувати зброю у Росії. Позиція не змінилася з часів попереднього уряду.

Джерела в Міністерстві оборони заявили, що Великобританія мала переконати Францію, яка виробляє Storm Shadow разом з Великобританією та ще одним ключовим союзником НАТО, перш ніж вона зможе дозволити Україні запустити ракети по Росії.

Вони наголосили, що Великобританія не в змозі самостійно діяти в такому питанні, яке могло б розпалити напруженість у відносинах з Москвою. Незрозуміло, чи є законна підстава для отримання дозволу від Франції та інших.

Водночас джерело повідомило, що запит Великобританії надійшов до союзників, і міністри чекають на схвалення, перш ніж говорити з Україною. Один колишній високопосадовець оборони припустив, що інша країна, залучена до розміщення зброї, також має дати свій дозвіл, хоча деталі залишаються неясними.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Британія та Німеччина вирішили ухвалити безпрецедентне рішення щодо України: чому немає іншого виходу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини