Головна Новини Суспільство Війна з Росією Локальне припинення вогню в Україні: про що говорить пропозиція Туреччини – як досягти миру
commentss НОВИНИ Всі новини

Локальне припинення вогню в Україні: про що говорить пропозиція Туреччини – як досягти миру

Турецькі активності можуть бути пов'язані не з реальним станом речей на фронті, а з виборчою кампанією, що розгортається в Туреччині

15 січня 2023, 18:48 comments2902
Поділіться публікацією:

Туреччина готова сприяти локальному припиненню вогню в Україні, застерігаючи, що ні Москва, ні Київ не мають військових засобів, щоб виграти війну. Про це заявив радник турецького президента Реджепа Тайіпа Ердогана із зовнішньої політики Ібрагім Калін. Як розцінюєте цю заяву та перспективи її втілення? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Локальне припинення вогню в Україні: про що говорить пропозиція Туреччини – як досягти миру

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Реальний мир може бути досягнутий лише після повної поразки росії

Політичний аналітик, PR-експерт Олександр Солонько впевнений: найкраща інвестиція, яку світ сьогодні може зробити, – це передати Україні все необхідне озброєння та боєприпаси. І не допустити вигідної для росіян "заморозки" війни.

"Слід розуміти, що реальний мир може бути досягнутий тільки після повної поразки Росії", — пояснює експерт.

А нам, вважає він, треба працювати над ефективним використанням цього озброєння. І ефективним використанням нашого людського потенціалу, якщо ми хочемо перемогти.

"Адже росіяни не зупиняться – і поставлять під рушницю ще сотні тисяч людей", – наголошує Олександр Солонько.

Миротворчі ідеї Ердогана мають шанс реалізуватися шляхом посилення ЗСУ

Політолог Володимир Цибулько впевнений, що турецькі активності пов'язані не з реальним станом речей на фронті, а з виборчою кампанією, що розгортається в Туреччині. Тому, зазначає він, тут більше його самого Ердогана, аніж бажання знайти реальну формулу припинення вогню.

"Ердоган має важелі тиску на Путіна, але поки що для самого турецького лідера вигідніша тема відновлення територіальної цілісності Азербайджану, з яким у Туреччини – об'єднані збройні сили. А також – поновлення відносин з Ізраїлем", – пояснює Володимир Цибулько.

Але Ердоган при кожному разі не забуває послаблювати Путіна, наголошує політолог.

Він нагадує, що турецька допомога Україні продовжує надходити. І тому, робить висновок експерт, миротворчі ідеї Ердогана мають шанс реалізуватися шляхом посилення ЗСУ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — друге пришестя Лапіна: до чого може призвести протистояння між російськими воєначальниками




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини