Головна Новини Суспільство Війна з Росією Литва закликала Захід перейти червоні лінії у допомогу Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Литва закликала Захід перейти червоні лінії у допомогу Україні

Президент Литви вважає, що вже давно настав час передати Україні літаки та далекобійні ракети

12 травня 2023, 17:20
Поділіться публікацією:

Президент Литви Гітанас Науседа закликав країни Заходу перейти усі "червоні лінії" у військовій допомозі Україні та надати українській армії бойові літаки та ракети великої дальності. Лідер Литви переконаний, що якщо РФ здобуде перемогу у війні в Україні, то атакує й інші країни Європи. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "El Pais".

Литва закликала Захід перейти червоні лінії у допомогу Україні

Гітанас Науседа

У матеріалі йдеться про те, що за період повномасштабного вторгнення литовський лідер став одним із головних союзників українського уряду.

"Якщо Росія переможе, інші країни будуть атаковані. Ніхто в Європі не зможе відчувати себе у безпеці", – упевнений Науседа.

Щодо термінів постачання техніки та озброєння, він зазначив, що це потрібно "зробити якнайшвидше, тому що всі коливання минулого були марною витратою дорогоцінного часу".

"Ми надто довго перетинали так звані червоні лінії. Спочатку були сумніви щодо можливості надання будь-якого виду озброєння, потім одна червона лінія за іншою перетиналася, як у випадку із ракетними системами залпового вогню або основними бойовими танками", – зазначив Науседа.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у МЗС України вже натякнули на підготовку другого контрнаступу.

Також видання "Коментарі" повідомляло – в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW) наголошується, що успішні контратаки ЗСУ у районі Бахмуту посилили паніку в Росії. А паніка там, справді, наростає, про що говорять чергові шалені фейки, у тому числі про нібито загибель головкому ЗСУ генерала Валерія Залужного. Що можна сказати на даний момент про інформаційну складову контрнаступу ЗСУ, а також про явні тертя всередині російських окупаційних військ – регулярні та найманські. Видання "Коментарі" розбиралося у темі разом із експертами.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини