Головна Новини Суспільство Війна з Росією Лишилось лише 10: ЗСУ знищили рідкісну та дорогу військову техніку росіян
commentss НОВИНИ Всі новини

Лишилось лише 10: ЗСУ знищили рідкісну та дорогу військову техніку росіян

Радіолокаційний комплекс "Небо-М" був знищений Силами Оборони України.

сьогодні, 10:19
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Українські підрозділи ракетних військ завдали вдалого удару ракетами ATACMS по російській радіолокаційній станції "Небо-М".  Знищення цієї системи значно знижує здатність армії РФ виявляти та перехоплювати повітряні цілі.

Лишилось лише 10: ЗСУ знищили рідкісну та дорогу військову техніку росіян

Радіолокаційний комплекс "Небо-М". Фото з відкритих джерел

Генеральний штаб ЗСУ повідомив про вдале знищення російської радіолокаційної станції "Небо-М". 

"РЛС "Небо-М" є дуже складним об'єктом для ураження, що працює в стелс-режимі, скануючи горизонт у пошуках повітряних об’єктів", — пишуть в Генштабі ЗСУ.

За підрахунками Генштабу, Росія має лише 10 справних комплексів "Небо-М". Вартість кожного з них становить понад 100 мільйонів доларів. Крім того, знищення радіолокаційної станції дозволить українським силам ефективніше завдавати ударів по російській військовій техніці та складам боєприпасів. 

"Знищення РЛС "Небо-М" створить сприятливий "повітряний коридор" для ефективного використання крилатих ракет Storm Shadow і SCALP-EG", — наголосили у Генштабі.

"Небо-М" — це мобільний радіолокаційний комплекс, призначений для виявлення аеродинамічних і балістичних об'єктів на середній та великій дальності. Він здатний визначати малопомітні об'єкти, виконані за технологією "стелс", а також виявляти літаки п'ятого покоління, такі як F-22 та F-35. Зона виявлення становить до 600 км за висотою та дальністю. На озброєння армії РФ "Небо-М" потрапила у 2012 році.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Україна близька до військового прориву. Президент Зеленський заявив про успішне випробовування української балістичної ракети

Також "Коментарі" писали, що у Третій штурмовій показали ефективне знищення військової техніки РФ, зокрема танки, які прикривалися "мангалами".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини