Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна близька до військового прориву: Росія може відчути нові удари
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна близька до військового прориву: Росія може відчути нові удари

Україна створює балістичну ракету для ударів вглиб Росії.

сьогодні, 12:35
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Президент України Володимир Зеленський на відкритті другого Міжнародного форуму оборонних індустрій розповів про останні досягнення України у виробництві зброї. На озброєння української армії може стати нова зброя – балістичні ракети власного виробництва, які зможуть бити вглиб Росії.

Україна близька до військового прориву: Росія може відчути нові удари

Президент України Володимир Зеленський. Фото з відкритих джерел

Виробництво далекобійної зброї є ключовим елементом стратегії України у війні проти Росії. США досі не дають згоду на використання ракет ATACMS і Storm Shadow для ударів по об'єктах на території Росії, тому Україна змушена розвивати власні ракетні програми, зокрема і балістичні.  

За словами Зеленського, нова балістична ракета України пройшла перші випробування, тому невдовзі може бути поставлена на озброєння.

"Пройшла успішно льотні випробування наша нова балістична ракета", — сказав Зеленський.

Наразі українська влада не хоче розкривати конкретні можливості балістичної ракети. Однак, ймовірно, вона матиме більшу дальність ніж має протикорабельна крилата ракета "Нептун", яка здатна вражати цілі на відстані до 300 км та успішно потопила крейсер "Москва" у Чорному морі у 2022 році.

Так, як нова балістична ракета буде українською розробкою, США не зможе заборонити її використовувати для ударів вглиб Росії.

Балістична ракета — це тип ракети, яка рухається за балістичною траєкторією, тобто її політ складається з двох фаз: активної та пасивної. В активній фазі ракета використовує двигуни, щоб піднятися на велику висоту. У пасивній фазі, після вимкнення двигунів, ракета рухається за законами гравітації, тобто по кривій траєкторії, схожій на політ снаряда, і влучає у ціль.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Україна може створити ядерну зброю.

Також "Коментарі" писали про військового, який розкрив проблему українських дронів та вказав скільки з них влучають у ціль.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини