Головна Новини Суспільство Війна з Росією Лінія фронту зміщується: РФ просунулась поблизу трьох міст
commentss НОВИНИ Всі новини

Лінія фронту зміщується: РФ просунулась поблизу трьох міст

Карти ISW підтверджують просування ворога на Донбасі

сьогодні, 07:02
Поділіться публікацією:

Зафіксовано просування російських окупаційних військ поблизу Кремінної, Сіверська та Торецька. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Лінія фронту зміщується: РФ просунулась поблизу трьох міст

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що війська РФ нещодавно просунулися поблизу Сіверська. Геолокаційні кадри, опубліковані 16 жовтня, показують, що окупанти просунулися на північ від Верхньокам'янського.

15 жовтня представник Луганського угруповання військ ЗСУ майор Анастасія Бобовнікова повідомила, що українські сили відбили російсько-механізовану атаку чисельністю приблизно у взвод на Сіверському напрямку.

16 жовтня війська РФ наступали в районі Часового Яру, проте підтверджених змін лінії фронту не було.

Російські окупанти вели також наступальні операції в районі Калинівки, Ступочек та Предтечино.

Російський "військор" стверджував, що ЗСУ успішно відбивають російські атаки на південний схід від Часового Яру, незважаючи на те, що війська РФ, ймовірно, тримають під вогненним контролем основні українські наземні лінії зв'язку біля міста.

Війська РФ просунулися поблизу Торецька. Геолокаційні кадри від 15 та 16 жовтня показують, що окупанти просунулися у східній частині Торецька та у західній частині Дружби.

Російські загарбники наступали під Торецьком, біля Дачного та Щербинівки 15 та 16 жовтня.

15 жовтня Бобовнікова повідомила, що російська артилерія і авіація знищила всі будівлі, які ЗСУ могли використовувати як оборонні позиції в Торецьку.

Війська РФ 16 жовтня продовжували наступальні дії у Покровському напрямку, але просування не мали.

16 жовтня у Міноборони РФ заявили про захоплення н.п. Червоний Яр (південніше на схід від Покровська), а російський блогер стверджував, що війська РФ просунулися на південний захід від Селидового.

Проте експерти ISW не знайшли візуального підтвердження цих тверджень.

Декілька російських "військорів" розповідали, що війська РФ намагаються оточити Селидове. Український військовий, який діяв у цьому районі, заявив, що окупанти намагаються як обійти Селидове, так і просунутися до околиць населеного пункту.

Війська РФ продовжували атаки в районі Промінь та Миролюбівки, біля Новотроїцького, Красного Яру, Селидового, Крутого Яру, Цукуриного, Зоряного, Желане Друге, Ізмайлівки, Новодмитрівки, Гірника, Новоселидівки та Кремінної Балки 15 і 16 жовтня.

Один російський "військор" розповідав, що останнім часом погіршення погодних умов на Покровському напрямку сповільнило темп бойових дій у цьому районі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — план РФ знову впав: DeepState повідомив, де ЗСУ відновили позиції (КАРТА).

Лінія фронту зміщується: РФ просунулась поблизу трьох міст - фото 2

Лінія фронту зміщується: РФ просунулась поблизу трьох міст - фото 3

Лінія фронту зміщується: РФ просунулась поблизу трьох міст - фото 4




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини