Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ліквідація статусу «обмежено придатних». У ВР назвали ризики такого кроку
commentss НОВИНИ Всі новини

Ліквідація статусу «обмежено придатних». У ВР назвали ризики такого кроку

В Україні ліквідували статус «обмежено придатних» до військової служби, президент Володимир Зеленський підписав відповідний закон. Проте, як відзначив нардеп Олексій Гончаренко, є ризики, що ВЛК визнають всіх придатними

3 квітня 2024, 21:09 comments1380
Поділіться публікацією:

Категорії "обмежено придатні" для військових більше не буде.

Ліквідація статусу «обмежено придатних». У ВР назвали ризики такого кроку

Олексій Гончаренко

Як відзначив нардеп Олексій Гончаренко, дійсно, з одного боку мова йде про дуже розмиту і не зрозумілу категорія. За його словами, в Україні людей зі статусом "обмежено придатних" багато і не всі мають посади у війську. Минулого року для частини обмежено придатних, які поза штатом, вдалось добитись доплат. Але, на жаль, не для всіх, бо залишаються і ті, хто отримують досі 500-600 гривень, відзначив нардеп.

Проте, за його словами, для людей, які мають реальні проблеми зі здоров’ям, можуть з’явитися певні ризики.

"Щоб не вийшло, що наші "чудові" ВЛК просто визнають всіх придатними. Тобто, якщо реально буде переобстеження всіх і 90 відсотків тепер визнають придатними, то далі що? То далі "типу" придатні, а ми ж розуміємо, що ці люди мають проблеми зі здоровʼям, куди їх — в піхоту, в штурмовики, а далі?"
— відзначив нардеп.

На його думку, зараз держава має забезпечити, щоб наше ВЛК було реальним ВЛК, і щоб багатьох з обмежено придатних просто відпустили додому, бо це те, на що вони заслуговують.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський підписав закон, який ліквідовує статус обмежено придатного. Тепер чоловіки, які були визнані обмежено придатними до військової служби, повинні будуть протягом 9 місяців пройти повторний медичний огляд.

Раніше у Верховній Раді розповідали, що в Україні повинно бути чітке розуміння того, чи людина придатна до військової служби чи ні, не повинно бути жодних проміжних статусів, які можуть породжувати корупцію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Сергій

3 квітня 2024, 21:22

Чому президент та ВР ЧІТКО не визнають, що в Україні йде ВІЙНА???


Новини