Головна Новини Суспільство Війна з Росією Підготовка до найгірших сценаріїв. Яку норму виключили із законопроєкту про мобілізацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Підготовка до найгірших сценаріїв. Яку норму виключили із законопроєкту про мобілізацію

Народні депутати вирішили відмінити категорію «обмежено придатних» для чоловіків призовного віку. Про це в коментарі Liga.net повідомив нардеп Юрій Здебський

22 березня 2024, 17:03 comments2021
Поділіться публікацією:

Член комітету з оборони, народний депутат від "Слуги народу" Юрій Здебський повідомив, що у законі №10313 більше не буде категорії "обмежено придатних" для чоловіків призовного віку, залишається лише визначення "придатність або непридатність".

Підготовка до найгірших сценаріїв. Яку норму виключили із законопроєкту про мобілізацію

Мобілізація в Україні

Головна мета цього закону — мобілізувати людей, формувати резерв та захищати нашу країну, підкреслив нардеп.

За його словами, законом запроваджується проста категорія: або ви придатні, або вас вважатимуть непридатними й забудуть. Наприклад, говорить політик, людина може бути водієм, але не підійдете для служби в штурмових військах, якщо у неї обмеження у фізичних можливостях.

За словами депутата, таке рішення мотивоване підготовкою до тривалої війни та найгіршими можливими сценаріями. Крім того, закон передбачає першочергову військову освіту: людина віком від 18 до 25 років має пройти військову підготовку, отримати військову спеціальність та бути внесеною до військового обліку.

Усі особи віком від 25 до 60 років, які є придатними за станом здоров'я, будуть зобов'язані до військової служби і мають бути готовими вступити до строю. Це означає, що вони або підпадатимуть під призов, або зможуть бути відправлені у стрій — це передбачено законом, додав нардеп.

Здебський підкреслив, що визначення придатності або непридатності до військової служби буде регулюватися військово-лікарською комісією.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що оборонний комітет Верховної Ради уже місяць розглядає поправки до законопроєкту про мобілізацію. Наразі розглянуто десь половина поправок із 4 000 зареєстрованих.

Разом з тим, у НАТО рекомендують Україні посилити мобілізацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини