Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ліквідація наслідків ракетного удару: особлива увага Харкову
commentss НОВИНИ Всі новини

Ліквідація наслідків ракетного удару: особлива увага Харкову

Коментар голови Уряду

9 березня 2023, 14:57 comments1382
Поділіться публікацією:

Внаслідок нічних ракетних ударів пошкоджено об’єкти генерації та розподілу у вісьмох регіонах України. Про це повідомив голова уряду Денис Шмигаль. За його словами, особлива увага наразі приділяється поверненню енергопостачання до Харкова, передають "Коментарі".

Ліквідація наслідків ракетного удару: особлива увага Харкову

Харків тримається

"Сьогодні російські терористи здійснили чергову масовану ракетну атаку проти України. Основний удар був спрямований проти енергосистеми України. Вони знову намагалися її знищити. І знову їм це не вдалося. Енергосистема залишається цілісною, — повідомив Денис Шмигаль в своєму телеграм-каналі. — В окремих областях можливі тимчасові відключення електроенергії, адже пошкоджено об’єкти генерації та розподілу у вісьмох регіонах. Енергетичний штаб працює. Ремонтні бригади працюють. Особлива увага поверненню електроенергії в Харків".

Окрім цього, він підкреслив високі ризики на ЗАЕС, які спричинила ракетна атака рашистів.

"Росія повинна залишити ЗАЕС, — написав голова уряду. — Із такою заявою до Ради керівників МАГАТЕ сьогодні вийшли 49 держав та Євроатом. Нічні обстріли росією енергетичної інфраструктури України, внаслідок чого вже вшосте за час повномасштабної війни була знеструмлена ЗАЕС, є черговим цьому підтвердженням. У своїй заяві країни також закликають припинити обстріл українських енергетичних об’єктів та відзначають важливість відновлення контролю Україною над усіма ядерними об’єктами в межах міжнародно визнаних кордонів. Адже лише це забезпечить їхню безпеку та захищену роботу. Крім того, міжнародні делегації наполягають на притягненні росії до відповідальності за неодноразове нехтування принципами ядерної безпеки. Вдячні нашим партнерам за практичні кроки та закликаємо до подальших санкцій. Ядерний тероризм і шантаж росії повинні бути припинені".

Нагадаємо, що Росія випустила по Україні цієї ночі 81 ракету, зокрема вони вдарили по трьох теплоелектростанціях. А через атаку на Запорізькій АЕС увімкнули "останню лінію захисту".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини