Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Запорізькій АЕС увімкнули "останню лінію захисту"
commentss НОВИНИ Всі новини

На Запорізькій АЕС увімкнули "останню лінію захисту"

Запорізька АЕС вимкнулась 9 березня через ракетні обстріли Росії. Наразі підтримується робота атомної станції за допомогою дизельних генераторів, проте їх вистачить тільки на кілька днів.

9 березня 2023, 12:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Через нічні ракетні обстріли російської армії була повністю знеструмлена Запорізька атомна електростанція. Такий стан може мати радіаційну ядерну загрозу для всього людства, а представники МАГАТЕ заявили, що увімкнули "останню лінію захисту". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву організації ООН з ядерного нагляду.  

На Запорізькій АЕС увімкнули "останню лінію захисту"

Роботу ЗАЕС підтримують лише дизельні генератори. Фото з відкритих джерел

НАЕК "Енергоатом" повідомляє, що остання лінія зв’язку електропостачання була відключена 9 березня о 3:53 ночі. Таким чином для підтримки роботи були увімкненні дизельні генератори. Проте пального на їх роботу вистачить лише на 10 днів.

"Енергоатом" заявляє, що якщо живлення не поновиться за цей період, це може створити ядерну аварію з радіаційними викидами та наслідками по всьому світу.

У МАГАТЕ підтвердили знеструмлення ЗАЕС та переведення станції в режим очікування за допомогою генераторів. Заяві від організації йдеться, що це перший випадок повного знеструмлення від 23 листопада 2022 року, проте, загалом це вже вшосте відбувається така подія з моменту повномасштабного вторгнення.

"Знову Запорізька АЕС працює на аварійних дизелях – це остання лінія захисту", — повідомили в організації ООН з ядерного нагляду.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Зеленський зробив заяву про майбутнє Запорізької АЕС. Президент вважає, що безпека атомної станції може бути тільки під контролем України.

Також "Коментарі" писали про рейтинг країн за кількістю ядерної зброї. Зі значним відривом на вершині перебувають США та Китай. Також в рейтингу виявились Індія, Пакистан, Китай та інші країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини