Головна Новини Суспільство Війна з Росією 42 дні у підвалі з пораненнями: неймовірна історія виживання українського бійця під Бахмутом
commentss НОВИНИ Всі новини

42 дні у підвалі з пораненнями: неймовірна історія виживання українського бійця під Бахмутом

Український військовий 42 дні був у підвалі з пораненнями поблизу Бахмута, але зміг вижити.

15 березня 2023, 16:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Українські військові, які деокупували населений пункт поблизу Бахмута, знайшли у підвалі полоненого бійця Олексія Гродєєва. Як виявилось чоловік провів 42 дні у підвалі серед поранених та мертвих побратимів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на українського воєнного кореспондента Андрія Цаплієнка.

42 дні у підвалі з пораненнями: неймовірна історія виживання українського бійця під Бахмутом

Український військовий зміг вижити пробувши у підвалі 24 дні. Фото з відкритих джерел

Під час звільнення селища під Бахмутом Збройні сили України натрапили на військового, який був у полоні в росіян у підвалі. Чоловік мав кульові та осколкові поранення на спині та у стегні, проте був живий. Олексія Гордєєва врятував новозеландський доброволець, який перебуває в ЗСУ. Поки тривали запеклі бої на території населеного пункту український боєць 42 дні був у підвалі. Чоловік мав поранення та лежав серед своїх вмираючих побратимів, проте ніяк не міг їм зарадити.

Олексій харчувався крихтами їжі, пив рідину з калюж, а коли вона закінчилась почав використовувати небезпечний антифриз. Загалом Олексій Гордєєв втратив 38 кг. Перед полоном вага українського військового становила 80 кг, а в день коли його знайшли Олексій важив усього 42 кг. Зараз український боєць знаходиться у Дніпровській лікарні. Йому провели операції, а тепер лікують від отруєння антифризом та загальної дистрофії. Очікується, що незабаром Олексія переведуть в Київ.

"Наші молитви ближче до Бога, бо наші хлопці воїни світла!  Щира дяка всім, хто молився, шукав, підтримував і допомагав, був поруч всі ці нескінченні півтора місяця. Слава Україні", — написав батько Олексія Гордєєва.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські військові жорстоко познущалися з Лукашенка.

Також "Коментарі" писали про те, що Росія втратила дві потужні одиниці військової техніки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини