2024-й буде набагато важче, ніж 2023 та 2022 разом узяті: в 3-й окремій штурмовій назвали причини

В 2024-му війна може суттєво посилитися

Позаду у українців надскладні 2022-й та 2023-й роки. В наступний 2024-й український народ входить з обережними сподіваннями на краще, проте треба бути реалістами і розуміти, що, швидше за все, 2024 рік буде набагато важче, ніж попередні роки. Як інформує портал "Коментарі", таку думку в інтерв’ю телеканалу "Дніпро ТВ" висловив начальник служби авіації та ППО 3-ї окремої штурмової бригади Василь Самовар.

Військовий зазначив, що Україна не має такого мобілізаційного потенціалу, як Росія, не має стільки грошей і ресурсів. І, якщо Росія продовжить нинішній темп мобілізації та переходу економіки на військові рейки, вона досягне успіху. Тому українцям треба готуватися до тотальної мобілізації та важкої зими.

Варто зазначити, що в оновленому звіті аналітики Інституту вивчення війни наголошують, російський диктатор Володимир Путін не відмовився від своїх максималістських цілей щодо України. Кремль прагне захопити нові території України на додачу до вже окупованих. Ця аналітична оцінка дисонує з низкою недавніх заяв західних топ-чиновників, суть яких зводиться до того, що війну Росія вже стратегічно програла. Проте в українській розвідці, навпаки, вважають, що росіяни будуть серйозно прибавляти та посилювати наступ.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Олексій Данілов розповів, коли буде вирішено питання з мобілізацією 500 тисяч людей.

Також видання "Коментарі" повідомляло - президент Чехії Петр Павел закликав європейців перестати говорити про втому від російсько-української війни. Наголосивши, що на це мають право лише воюючі сторони, якими сьогодні виступають РФ та Україна. Генсек НАТО Єнс Столтенберг зазначив, що Росія платить надзвичайно високу ціну за свою війну, втративши вже понад 300 тисяч осіб, величезну кількість військової техніки. Але зупинятися Путін не має наміру, попередив Столтенберг. Експерти прокоментували для видання "Коментарі" ці заяви та ситуацію на військово-дипломатичних фронтах.