400 млрд рублів втратить Росія щорічно через війну в Україні, став відомий секретний звіт про економіку РФ

Санкції продовжують тиснути на Російську Федерацію.

У розпорядження інформаційного видання Bloomberg потрапив секретний звіт про економіку РФ. Сам звіт був представлений на закритій зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним 30 серпня.

За даними цього секретного документа, який підготовлений економічними експертами стало відомо, що санкції стосуються всіх секторів РФ. Оцінки, включені до звіту, показують, що близько 200 тис. людей залучених у сфері IT можуть покинути країну до 2025 року.

Повне відключення газу в Європу, за даними звіту вартуватиме РФ орієнтовано 400 млрд рублів або 6,6 млрд доларів на рік втрачених додаткових надходжень. У результаті таких дій, видобуток енергетичних ресурсів доведеться скорочувати, що загрожує Російській Федерації збільшити і внутрішнє забезпечення газу.

Санкційні заборони до продажу західних технологій також впливають на Росію, оскільки країна може відкотитись на кілька десятиліть у минуле, у порівнянні з сучасним життям. Росії доведеться покладатися на неякісні альтернативні варіанти з Китаю та Північної Кореї. А для деяких технологій наразі узагалі немає альтернатив, навіть з Китаю чи інших квазісоюзників Російської Федерації.

Російські експерти, які складали доповідь, також зауважили, що санкції можуть владу переглянути цілі свого розвитку, які лідер РФ поставив перед війною. Одна з головних постраждалих цілей буде економічне та соціальне задоволення потреб жителів Росії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про цей секретний звіт, а також вказував на які галузі російського виробництва вплинуть санкції найбільше.

Також, "Коментарі" писали про те, що Росія змушена вдаватись до покупок зброї в Північної Кореї, а дрони купує в Ірану.