Головна Новини Суспільство Війна з Росією 40% росіян, що взяли участь в соціологічному опитуванні, добровільно здалися в полон
commentss НОВИНИ Всі новини

40% росіян, що взяли участь в соціологічному опитуванні, добровільно здалися в полон

В російських військових немає достатнього бойового духу та бажання перемогти у цій війні

4 травня 2023, 13:45
Поділіться публікацією:

Про це під час брифінгу в Military Media Center, присвяченого презентації першого соціологічного дослідження серед російських військовополонених, заявив керівник проєктів координаційного штабу Андрій Скоцик, пишуть "Коментарі".

40% росіян, що взяли участь в соціологічному опитуванні, добровільно здалися в полон

Андрій Скоцик. Фото з відкритих джерел

Майже половина опитаних, швидше добровільно стане військовополоненим, аніж – помре на полі бою.

"Це не означає, що вони здалися в рамках проєкту "Хочу жить", це могла бути добровільна здача під час ведення бойових дій. Але це свідчить про низьку мотивацію і низький бойовий дух російських солдатів, які не хочуть стояти до останнього і за можливості здаються в полон, — зауважив Скоцик.

Водночас, дане дослідження вкотре підтвердило, що російські вояки негативно ставляться до своїх командирів та майже не довіряють їм.

"Абсолютна більшість респондентів (56,9%) негативно оцінює зміст наказів. Більше того, більшість опитаних вважає, що в разі відступу російської армії командири залишать їх на позиції, а самі втечуть, — сказав керівник проєктів координаційного штабу.

Разом з тим, до проєкту "Хочу жить", надійшло 16 тисяч звернень від російських військових, котрі готові стати військовополоненими. Цю інформацію озвучив спікер державного проєкту здачі в полон російських та білоруських військових "Хочу жить" Віталій Матвієнко.

"В ході дослідження ми дізналися багато про людей, які бажають здаватися в полон, і цю інформацію вже використовуємо в інформаційних кампаніях. І як наслідок, за квітень кількість звернень зросла по відношенню до березня 2023 року на 10% і становить 3200 запитів. Загалом за час існування проєкту ми отримали понад 16 тисяч звернень. Сайт відвідало понад 36 млн відвідувачів, з них 32 млн — з території російської федерації", — окреслив він.

Тим часом у Росії намагаються усілякими способами перешкодити роботі сайту "Хочу жить"

"На сьогодні Роскомнадзор заблокував 150 доменів і ми раз у два-три дні створюємо новий домен, щоб росіяни могли ознайомитися з цим проєктом", — підсумував Скоцик.

Як писали "Коментарі", — у столиці тестують ізраїльську систему оповіщення: вона може спрогнозувати куди впаде ракета. "Розумна система" раннього попередження: у Києві в тестовому режимі розпочала працювати ізраїльська система оповіщення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини