Головна Новини Суспільство Війна з Росією Курська операція зламала плани Путіна щодо припинення вогню: що стало ключовим
commentss НОВИНИ Всі новини

Курська операція зламала плани Путіна щодо припинення вогню: що стало ключовим

Експерти вважають, що Курськ вже виконав своє завдання

5 вересня 2024, 09:52 comments1493
Поділіться публікацією:

Нерідко в мережі можна натрапити на розмови на кшталт "а навіщо пішли в Курську область". Чи можна стверджувати, що Курська операція вже виконала своє завдання? Які плани Путіна вже заламали наші військові? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

Курська операція зламала плани Путіна щодо припинення вогню: що стало ключовим

Операція у Курській області. Фото: із відкритих джерел

Курська операція мала дві цілі

Військовий експерт Сергій Грабський в ефірі "24 Каналу" зазначив, що операція ЗСУ в Курській області виявилася надзвичайно успішною. Будь-які розмови про доцільність цієї операції є недоречними.

Експерт зауважив, що всі розмови на кшталт "а, навіщо пішли в Курську область" є абсолютно неправильними. Ця операція вже зараз дозволила виконати низку завдань.

Як наголосив Грабський, значно краще піти на напрямку, де немає значних укріплень, ніж "битися у стіну" на інших ділянках. Крім того, операція в Курській області суттєво шокувала окупантів. Вони були змушені перекидати власні резерви на цей напрямок, чим послабили власне угруповання в Україні.

"Попри монструозність ворога, вони не нескінченні. Курська операція мала дві цілі. Перша – противник був змушений створити оперативне командування "Брянськ", "Курськ", "Бєлгород". Під ці командування треба відтягувати сили з фронту. Друге – ми створили буферну зону, яка убезпечила Сумську область. Чи вартує "гра цих свічок"? Так", – зауважив Грабський.

Росіяни розглядали варіант виходу на припинення вогню

Військовий експерт Олександр Мусієнко в інтерв’ю "РБК-Україна" заявив, що росіяни розглядали варіант виходу на припинення вогню, коли їхні війська будуть виснажені осінніми боями.

"Вони (росіяни – ред.) думали, що вони вийдуть на припинення вогню колись восени після битв на сході, коли виснажаться і коли дійдуть до чогось, а тут Курськ все зламав. І ось те, що Курськ все зламав, це дуже бісить і непокоїть Путіна. Тому він починає кроки, вдаючись до терору, змушуючи Україну і з Курської області піти, і на поступки піти, і на перемовини", — зазначив Мусієнко.

Читайте також на порталі "Коментарі" — скільки військ РФ довелося перекинути з України до Курської області: відповідь Зеленського.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини