Головна Новини Суспільство Війна з Росією Купівля снарядів для України поза Європою: скільки країн ЄС підтримали ініціативу Чехії
commentss НОВИНИ Всі новини

Купівля снарядів для України поза Європою: скільки країн ЄС підтримали ініціативу Чехії

Чехія нарахувала понад десять бажаючих країн ЄС

27 лютого 2024, 15:22
Поділіться публікацією:

Низка європейських країн підтримує ініціативу Чехії щодо закупівлі Європейським Союзом боєприпасів за межами Європи для подальшої підтримки військових зусиль України, про це заявив прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала за підсумками саміту в Парижі. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Le Monde".

Купівля снарядів для України поза Європою: скільки країн ЄС підтримали ініціативу Чехії

Снаряди. Фото: з відкритих джерел

Петр Фіала зазначив, що 15 країн готові приєднатися до ініціативи, яка покликана відповісти на нестачу боєприпасів, зокрема артилерійських снарядів для України.

"Чеська ініціатива має велику підтримку з боку низки країн. Це дуже сильний сигнал, надісланий Росії", – зазначив Фіала.

Президент Франції Еммануель Макрон назвав цю пропозицію Чехії "сумісною" з минулою політикою Євросоюзу і оголосив, що Париж приєднається до неї.

Варто зазначити, Еммануель Макрон також заявив, що країни-партнери та союзники створять коаліцію для постачання Україні ракет середньої та великої дальності.

"Протягом наступних десяти днів ми збираємося докладати всіх цих зусиль, тому що ми оглянули багато європейських та неєвропейських країн, у яких є боєприпаси", — розповів Макрон.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна увійшла третього року широкомасштабної війни з Росією зі змішаними почуттями. З одного боку – ми вистояли і продовжуємо боротися. З іншого боку, допомога з боку США забуксувала, через що ми йдемо в оборону. На цьому фоні активізувалася Європа, яка розуміє, що поразка України означатиме швидке вторгнення Росії до однієї з країн ЄС. І навіть раніше обережний президент Франції Еммануель Макрон не відкидає відправлення західних військ нам на допомогу, акцентуючи, що РФ зайняла агресивну позицію не лише проти України, а й "проти нас загалом". Експерти підбили для порталу "Коментарі" підсумки двох років "великої війни", а також поділилися очікуваннями від майбутнього.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини