Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кулеба сказав коли Росія може повторити спробу великого наступу
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба сказав коли Росія може повторити спробу великого наступу

За словами Глави МЗС Україна робить все, щоб зірвати російські плани наступу, і вірить, що росіянам це не вдасться

13 грудня 2022, 22:10
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба припустив, що російські війська можуть поновити масштабний наступ на Україну у січні-лютому 2023 року, пишуть "Коментарі".

Кулеба сказав коли Росія може повторити спробу великого наступу

Росія може повторити спробу великого наступу в січні-лютому

Голова МЗС України на брифінгу 13 грудня сказав, що російська здатність здійснювати великий наступ, можливо, буде відновлена десь наприкінці січня-лютого – але це те, що вони намагаються зробити і чому Україна намагається запобігти.

"Я не кажу, що це точно відбудеться. Але в найкращому випадку, враховуючи мобілізацію, призов, який вони оголосили, підготовку нових призовників та пересування їхніх важких озброєнь по країні – вони однозначно зберігають надії на те, що вони зможуть пробити нашу оборону і просунутися глибше в Україну", — каже високопосадовець.

Разом з тим Кулеба запевнив, що Україна робить все, щоб зірвати ці плани, і вірить, що росіянам це не вдасться. Міністр також сказав, що Україна старається завершити війну якомога швидше – але не відомо, коли вона закінчиться, хоча було б чудово, аби це сталося влітку наступного року. Раніше високопосадовець казав, що Україна поверне усі тимчасово окуповані території: частину з них дипломатичним шляхом, а частину військовим.
Як писали "Коментарі", очільник українського дипломатичного відомства Дмитро Кулеба впевнено заявив, що наша країна поверне свої території. І уточнив, що зараз надто передчасно робити будь-які прогнози щодо того, які тимчасово окуповані території будуть повернуті завдяки діям ЗСУ, а які – за столом переговорів.

Читайте також у "Коментарях" - Москва не приймає пропозицію президента Володимира Зеленського розпочати виведення російських військ з України на Різдво, показавши таким чином свою здатність відмовитись від продовження агресії. Як передає видання "Коментарі", про це пише російське пропагандистське інформагентство "РІА "Новини", цитуючи заяву прессекретаря президента РФ Дмитра Пєскова.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини