Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кулеба розповів про план Б, якщо західна підтримка України припиниться
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба розповів про план Б, якщо західна підтримка України припиниться

Дмитро Кулеба заявив, що він впевнений у допомозі Заходу і Україна не має "плану Б"

4 січня 2024, 08:00 comments3002
Поділіться публікацією:

Офіційний Київ продовжує робити ставку виключно на план А, який полягає в тому, щоб давати відсіч російським загарбникам за допомогою західних партнерів. Цьому плану немає жодної альтернативи ("плану Б"), якщо раптом так станеться, що Захід відмовиться надалі підтримувати українців. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю телеканалу "CNN" зробив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Кулеба розповів про план Б, якщо західна підтримка України припиниться

Дмитро Кулеба. Фото: з відкритих джерел

Українського міністра попросили прокоментувати, чи має Україна "план Б" для компенсації нестачі зброї, яку вона не може отримати від західних країн. На це Дмитро Кулеба відповів: "У нас немає плану Б". Ми впевнені в "плані А".

"Україна завжди боротиметься з наявними у неї ресурсами. І як правильно сказав генсек (Ред. – НАТО), те, що дається Україні, не є благодійністю. Це інвестиція на захист НАТО, а також на захист процвітання американського народу", – висловився Дмитро Кулеба.

При цьому глава МЗС пояснив, що у разі "теоретичної перемоги" РФ в Україні "інші лідери в усьому світі матимуть спокусу піти стопами Росії", і це вимагатиме від Сполучених Штатів "набагато вищої ціни".

"Ті, хто у своїх зовнішньополітичних розрахунках вважає, що Путін не зважиться напасти на країну НАТО, якщо він побачить, що він може досягти успіху в Україні, роблять величезну помилку та мають змінити роботу", – заявив глава МЗС.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у редакційній статті The Washington Post зазначається, що повітряний терор з боку Росії відбувається на тлі зупинки західної допомоги Україні. Журналісти закликали Конгрес взятися за розум – і надати нам нарешті нову програму військової допомоги. Ну, а республіканці продовжують ув'язувати це із питанням безпеки американських кордонів. Експерти розповіли порталу "Коментарі" про те, якими є шанси на надання Україні з боку США довгоочікуваної багатомільярдної допомоги.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини